התחבר

לחיפוש חדש לחצו כאן להזמנת מלון לחצו כאן

מוצאה של משפחת זעפרני מהעיר סלוניקי ,שם עסקו בשחיטה כשרה בעיקר ליהודים בעיר וסביבותיה ,במסחר בבקר ,בגידולו,עורות הבקר ובמפעלם לשימור והמלחת נתחי בשר,לצורך עבודתם עבדו חלק מאנשי המשפחה בבית המטבחים בעיר,באחד הבקרים פרצה תגרה בינם לבין אחד הקצבים הנוצריים בבית המטבחים והוא השיב את נשמתו לבורא ישו.
כדי למנוע נקמת דם החליטה המשפחה לעלות ולגור בירושלים,כאן החלו לחפש עבודה בתחום השחיטה הכשרה ,בניגוד לשחיטה הירושלמית הערבית המסורתית של טיפול בבני צאן,משפחת זעפרני הייתה מומחית לשחיטת בקר כפי שעשו בעיר סלוניקי.
כאן חברה משפחת זעפרני לשוחט היהודי בן שמעון, ומכיוון שהייתה זאת תקופת העליות מאירופה ועליות של מסיבית עדת האשכנזיים נוצר מצב שנדרשו לכישוריהם בשחיטה כשרה של בקר ,לצורך זה העסיקו אף שוחט אשכנזי הכול על מנת לתפוס את פלח השוק ההכשר האשכנזי, בהדרגה צלחה דרכם והם סיפקו בשר כשר הן לספרדים והן לספרדים.
בני משפחת זעפרני הבינו מהר מאוד כי כדאי להם לגדל במו ידיהם את הבקר ולצורך זה רכשו עדר ופר משובח להרבעה והחלו לגדל עדרי בקר לבשר,אלה שלצורך זה גודלו גם פרות שופעות חלב ונדרש פתרון לחלב זה.
כיוון שמרבית לקוחותיהם בענף הבשר והשחיטה היו ממוצא אשכנזי , ישבו בעלי ענף החזקה בחלבנות הירושלמית ,אירמוזה,חפץ ומימרן וקבעו כי החלב והגבינות של משפחת זעפרני יימכר לעדה האשכנזית שגדלה והתעצמה בירושלים ושכונותיה, במיוחד שהאשכנזים העדיפו חלב דל שומן שהופק מהפרות.
תודה ליעקב אלעזר איש ירושלים ,לעזרתו באיסוף החומר למאמר

מיקום

הוסף חוות דעת

כתיבת תגובה

חיפוש

הקלד ולחץ על Enter

בחר קטגוריה להצגה במסננים

נוסף על ידי אורי מלץ

אורי מלץ

בבקשה על מנת לראות פרטי החשבון.