התחבר

לחיפוש חדש לחצו כאן להזמנת מלון לחצו כאן

הכניסה למתחם חופשית ,סיור בתאום בתשלום ,טלפון לתאום  הדר 050-2207022 , או  0547711314 , אימייל info@bravdo.co.il, יקב ברבדו ממוקם באזור נמצא ליד המושב כרמי יוסף באזור רחובות רמלה.

הרוח החייה הצעירה הדר (פלפל) מפעילה את מרכז המבקרים והחנות ,מרכז המבקרים של היקב פתוח בימי שני-חמישי בשעות 10:00-17:00 ,ביום שישי 10:000-15:00 ,היקב סגור בשבתות ובימי חג, ניתן  לערוך סיור בתשלום וטעימות ,רק לאחר תאום, בחנות ניתן לרכוש יינות לבנים ואדומים ובלנדים.

מבנה היקב בן שתי קומות כאשר מרכז המבקרים והחנות בקומה שמעל ליקב וחדר אחסנת החביות, מסביב למתחם נטועים כרמי הענבים, במתחם ממול למרכז המבקרים קיימת רחבה גדולה מוצלת שבה שולחנות וספסלים וכסאות שבה ניתן לחגוג וליהנות אפילו במסיבות וכינוסים.

היקב הוקם בשנת 2001 ,היקב מבקק מעל למאה אלף בקבוקים לשנה ,מתוכם כשלושים אלף משווקים בחו"ל, תהליך יצור היין ביקב, קשור בתפיסת עולמם של המייסדים פרופסור ברדבו וחברו פרופסור שוסייב ,שמשפחתו בענף מספר דורות, ושעל אדמותיו ניצב היקב וכרמי היין.

כיוון ששניהם מגיעים מתחום המחקר ,חקרו השותפים את תהליך הבשלת אשכולות הענבים ואת המועד המתאים לבציר, כשעיקר תפיסת עולמם, היא יצירת הארומה המרבית בענב לפני הבציר.

על מנת לשמר את הארומה המרבית על פי תפיסתם ,הם פיתחו שיטות גידול חדשניות המתחילות כחודש לפני הבציר, שיטות השונות מהנהוג בענף יצור היין, לדעתם של המייסדים ,ארומת היין במיטבה ,כאשר את הבציר עורכים בעת הבשלה מלאה ולא לפני זה, אומנם בתהליך השהייה ,מתחילה פעולת חמצון רבה, לצורך הגברת ההבשלה המרבית ,לצורך זה חושפים בעלי היקב את האשכולות לקרני שמש ,אור וחימום ,בהסרת חלק גדול מעלוות הגפנים, בנוסף לתהליך הפסקת ההשקיה.

לאחר הבציר מתקיים כאשר בתהליך הייצור ליין אדום , האשכולות עוברים מעיכה ,תסיסה, סחיטה, הצללה ,לאחר מכן יצוב (תהליך שימור באמצעים טכנולוגיים על מנת לשמרו צלול) ,ביישון בחביות ,ובבקוק לבסוף אכסנה על מדפים.

ביצור יין לבן ,האשכולות הלבנים (ירוקים) עוברים: מעיכה ,סחיטה למיץ הצללה (תהליך שבו מורחקים כול המוצקים כמו החרצנים ,צג – קליפת הענב),התוצרת עוברת קירור כשבוע ,שם ממשיך תהליך שקיעת החומר המוצק לתחתית שואבים רק את הנוזל העליון התירוש הצלול, מעבירים לתוך חביות לתקופה של כחודש וחצי ואז מבקבקים.

מרכז המבקרים כולל מבנה בן שתי קומות, בקומה התחתונה היקב חדר החביות והכספת של בקבוקי היין המוכנים ,מתחם מבוקר בטמפרטורה של 18 מעלות , מעליו בטיפוס בגרם המדרגות נמצא מרכז המבקרים והחנות והמרפסת הקטנה , שם ניתן להזמין אריזות מתנה סלסלות פיקניק והזמנות היין משווקות מהיקב בהזמנות באינטרנט טווח המחירים לבקבוק 80-170 ₪ .

בחדר האירוח והחנות ,ישנם שולחנות וכסאות , ושולחן ארוך נוסף שעליו מונחים מארזים ומגשי אוכל זוגיים ,לשלב הטעימות במחיר 250 ₪ הכוללים : בקבוק יין ,לחמים, גבינות, סלטים, סלט פלפלים ,גבינה לבנה וצהובה  ועוד, באם רוצים רק ארבע טעימות מארבע סוגיי יינות ללא מזון המחיר 100 ₪ , מגשים אלו ניתן לקבל בסוכה מוצלת עם שולחנות ,כסאות וספסלים למרגלות המרכז , בימי שישי מושמעת מוזיקה חייה או הקלטות ,ניתן לערוך מסיבות כינוסים וימי הולדת בתאום.

תכונות פילטר לוח

מיקום

הוסף חוות דעת

כתיבת תגובה

חיפוש

הקלד ולחץ על Enter

בחר קטגוריה להצגה במסננים

נוסף על ידי אורי מלץ

אורי מלץ

בבקשה על מנת לראות פרטי החשבון.