התחבר

יקבים ומבשלות בישראל

יקבים אוכל, יקבים, מרכז מידע ישראל
לחיפוש חדש לחצו כאן להזמנת מלון לחצו כאן

רוב רובם של בעלי היקבים שואבים את שמות יקביהם ממקום המגורים , או משם אתר סמוך , או אטרקציה הסמוכה למקום המגורים, חלק מהבעלים פונים למילים או שמות מהתנ"ך , חלק מהבעלים נוטים לקרוא ליקביהם כשמותיהם הפרטיים או שמות המשפחה, חלקם משתמשים בשמות אביזרים הקשורים לענף היין או מנושאים הקשורים ליצור היין, ואחוז קטן מעניק את השמות ליקביהם ממילה אהובה עליהם .

אנשי היקבים נגועים בשריטה עמוקה ואהבה ליין ולדרכי ייצורו, חלקם מגיעים לטעמים בדרך של תעייה ולימוד או הפקת לקחים, מעבר להתלהבות מרעיון ייצור יין ,נדרשת מסכת לימוד והכשרה ארוכים ,סבלנות ופיתוח חייך לטעמים, חלק מהיצרנים מחפשים את היין הישראלי, חלקם מחפשים את הטעמים של היינות בארצותיהם, חלקם רודפים את סיפורי התנ"ך , וכולם רוצים למכור לנו הצרכנים את תוצרתם.

יש להבדיל בין יקבי הבוטיק או הגרא'ז , המבקקים בין מאות בקבוקים לשנה ועד 10.000 בקבוקים לשנה, לבין אלו המסחריים הגדולים, המשווקים מאות אלפים ויותר, בתכלס אנו הצרכנים הרגילים ,לא מתפעמים מהמילים הגבוהות ,מהרחת היין או הגלגול בחייך ,ואנו איננו מזלזלים במומחים , אלא שאותנו הצרכנים הפשוטים ,מוליך בסופו של דבר טעמו של היין והמחיר.

זאת דעתי הפרטית ,היא איננה מהווה ביקורת ,או פגיעה במישהו ,או במשהו ,או בענף היין והיקבים.

יקבים ברמת הגולן לחץ

יקבים בעמק יזרעאל לחץ

יקבים בגליל 

יקבים במרכז ובשפלת החוף לחץ

יקבים בהרי יהודה לחץ

יקבים בדרום לחץ 

מבשלות בירה בישראל

תכונות פילטר לוח

מיקום

הוסף חוות דעת

כתיבת תגובה

חיפוש

הקלד ולחץ על Enter

בחר קטגוריה להצגה במסננים

נוסף על ידי אורי מלץ

אורי מלץ

בבקשה על מנת לראות פרטי החשבון.