דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

בולגריה סודות האוכל הבולגרי

 

המטבח הבולגרי שייך למטבח הבלקני ,במנות המטבח אנו מוצאים סלטים מסוגים שונים, מאפים ולחמים , תבשילים ומנות מבושלות המיוחדות והנהוגות בחבלי הארץ השונים, בולגריה מצטיינת בסוגי היוגורט השונים במגוון הגבינות הלבנות המלוחות , בסוגי הבורקסים Banitsa של בצק הפילו הממולא בגבינה בולגרית, תרד, אורז, בשר ועוד הנקרא בניצה המהווה ארוחה בזכות עצמה.

יש הסועדים בבניצה Banitsa, את ארוחת הבוקר שלהם ,ביחד עם כוס קפה מהביל, יש האוהבים את המתוק והמלוח בחביתיות ששמם palachinki , או בסופגניות הנקראות mekitsi , יש האוהבים לארוחת בוקר את פראנץ טוסט ,פרוסות הלחם המטוגנות במחבת שאליהם מוגשים מטבלים מתוקים של ריבה, דבש, או סוג של יוגורט.

גם הירקות מהוות מרכיב חשוב בארוחות ובבישול הבולגרי ,יש להם טעם של טריות ובעלות איכות טובה, הסלט הידוע של הבולגרים נקרא shopska ,או סלט הפלפלים האפויים או הצרובים ,אך יש סלטים נוספים כמו : אובצ'רסקה ovcharska , zhatvarska , snezhanka , kalugerska , dobrudzhanska .


 
 
 

המטבח הבולגרי הוא תערובת של טעמים מרכז אירופיים, יווניים ובהשפעות אוכל תורכי ארוחת הבוקר המסורתית בבתים בבולגריה כוללת בניצה banitsa אפויה בתנור, הממולאת בדרך כלל בגבינה וביצים קשות, או שאוכלים mekitsi שהן סופגניות מטוגנות חסרות צורה , תוך לגימת בוזו משקה המופק מחיטה שאבד מעט מהפופולריות שלו.

אחרים פותחים את הבוקר עם מאפה פנקייק הנקרא palachinki , למרות שהקידמה הביאה את הקרואסון, התופס נפח בכמות האכילה בשנים האחרונות , הקדמה גם נוגסת בדוכני Sofiyska banitsa שנפתחו בעבר בכול קרן רחוב, כיום בעידן המודרניזציה נפתחו במקומם בתי מאפה ומאפיות.

מרק היוגורט הבולגרי הקר הקיצי מורכב ממלפפונים, שיני שום טחון ושמיר טרי, המעורבבים היטב עם מים בטעמים עם שמן צמחי, קצת מלח ופלפל שחור, בקיץ מוגש עם קוביות קרח יש המוסיפים אגוזים קצוצים , לעומתו מרק היוגורט החורפי הנקרא טרטור יבש או סלט לבן , עשוי מיוגורט סמיך חמוצים ושום שיני שום. אגוזי מלך .

הסלט הבולגרי המפורסם Shopska Salad , מורכב ממלפפונים, עגבניות קצוצות, בצל חתוך בקוביות קטנות. פלפלים ירוקים , המרכיבים חייבים להיות מעורבים היטב ,בתוספת מלח ושמן זית, ולאחר מכן מפזרים מעליו גבינה כבושה לבנה או פטה.

הבניצה Banitsa , (המקבילה לבורקס) המאכל הבולגרי הלאומי, המשמש כארוחת בוקר סטנדרטית לבולגרים, עשוי כמאפה שכבות פילו שבינם תערובת של יוגורט, ביצים קשות, גבינה כבושה לבנה, שמן וקצת מלח, באניצה נאפת בתנור בטמפרטורה מתונה, והוא מוגש בדרך כלל עם משקה בוזה ,על בסיס חיטה או אירי עשוי יוגורט, ומים ומלח, דוכן בניצה ידוע בסופיה bakery on 30 , הממוקם ליד גשר הנשר ברחוב Ivan Asen Str.

מנת בשר החזיר עם מנת פירה Pork steak with puff potato puree, סטייק חזיר מבושל עם ציפוי מזוגג של דבש וחרדל ,המוגש עם פירה תפוחי אדמה, ניתן להחליף את הפירה לתוספת סלט ירקות,

 

המאכל הבולגרי הלאומי בניצה Banitsa

את הבניצה ניתן למצוא בקיוסקים ,במסעדות ,בבתי קפה ,בבתים ואפילו בדוכנים שליד תחנות הסעות ציבוריות , הבניצה בוא (מעין בורקס ) המורכב מבצק פילו ,הממולא בגבינה בולגרית, תרד, אורז, בשר ועוד ,הבניצה מהווה ארוחה בזכות עצמה .

יש בניצות המורכבות משכבות של בצק פילו שביניהם שכבות של ביצים ויוגורט ayran , המעורבות יחד ,קיימות מנות בניצה במילוי טעמים מלוחים או תוספות של תרד וכרוב ,ובחג המולד נהוג להכניס לבניצה דלעת או מילוי ממותק.

מאכל פופולרי בולגרי הוא מנת הגיווץ Gyuveche

מנה של ירקות מבושלים ביחד ,כאשר סוגי המתכונים וסוגי הירקות והבישול של המאכל משתנה מבית לבית וממסעדה למסעדה, בדרך כלל ההרכב של המנה על פי המצרכים הקיימים במטבח באותו היום ,את הגיווץ מבשלים בדרך כלל בסיר קטן .

המנה המסורתית מורכבת מגבינת סירן sirene , ומירקות שסחטו מהם את הנוזלים העודפים המעורבים ביחד בסיר הבישול, יש המכניסים בשר או נקניקיות במקום הגבינה במחוזות שונים בבולגריה.

יש המגישים את המנה בסגנון תראקי ,שבו המרכיב מחוץ לירקות הוא נקניק מבושל ובתוספת צ'ילי חריף , לפני הזמנת המנה ,כדאי לבדוק עם המלצר, באיזה סגנון מגישים במסעדה את המנה.

מאכל בולגרי פילה בסגנון אלנה Elena Fillet

מנה המורכבת מפרוסות נתחי בשר של ירך חזיר (חמון ספרדי) , העטוף בעשבי תבלון וגרגרי פלפל הנותנים לבשר הירך טעם וארומה מיוחדים ,לאורך ישומו של הירך ועישונו במעשנת , בקיצור צלחת מלאה בנתחי פרוסות בשר ירך חזיר, מנה המוגשת קרה .

רולים של כרוב הנקראים סרמי Zelevi Sarmi

גלילות של עלי כרוב Cabbage Rolls ,בדומה לעלי גפן, המלאות בשר חזיר ואורז ,במטבח הרומני מכנים אותם סרמה sarmale , יש העוטפים את מנת Lozovi Sarmi בעלי גפן.

אוכל בולגרי מסורתי עוף בורק Chushki Burek .

גבינה פרוסה בצורת כיסן הממולא בפרוסות פלפל קלוי וגבינה לבנה סירנה , הנעטפים בפרורי לחם וביצה ומטוגנים במחבת ( לא להתבלבל עם הבוריק Bourek הדומה לבורקס.

בולגריה מאכל לאומי המוסקה Moussaka

במדינות הבלקניות ,בולגריה ,יוון, תורכיה ,קיימת תחרות ענקית בקשר לשאלה מי המציא את המוסקה , המוסקה בולגרית, שלא כמו המוסקה היוונית, מתמקדת בתפוחי אדמה ובבשר ובדרך כלל אינה כוללת שכבת חצילים.

בולגריה מרק קר טרטאר Tarator

אחת המנות הפופולריות בבולגריה בקיץ, הנקרא גם מרק יוגורט מלפפון קר, מרק המוגש קר ומכיל יוגורט מלפפון שמיר, אגוזי מלך מרוסקים ,חומץ ,שמן ותבלינים.

פאי פשטידת תפוחי אדמה Potatnik

פאי הנאפה בצלחות חרס בטון ,או המונח על פלטת חימום של גז או גחלים , הפאי מורכב ממחית תפוחי אדמה אפויים בתוספת שמן ,בצל ונענע , המנה איננה מעורבבת עם ביצה או גבינה ,מנה שהייתה נהוגה בין תושבי הכפרים בהרים ,אך הפכה למנה מקובלת במסעדות ברחבי בולגריה.

 
בולגריה מאכלים לאומיים
 

למרות שהשלטון הסובייטי ,שנעלם מבולגריה לפני עשרות שנים ,עדיין האזרח הממוצע שייצר את הגבינה הלבנה והיוגורטים בסלון ביתו מחלב בתוספת שמרים ,תוך תלייתו לנוי עד ההבשלה ברחבי הבית , נזכר בנוסטלגיה ובטעם הגבינות כמו בגבינת white brine sirene באותה העת.

הגבינה הבולגרית והיוגורט ידועים בבולגריה כמו בשאר המדינות הבלקניות , אלא שהטעם של הגבינה הבולגרית הייחודית למדינות אחרות נעוץ בסוג החיידקים Bacillus Bulgaricus שנתגלו בתחילת המאה העשרים וקבלו את השם של בולגריה ,הגורמים להבשלה ולטעם החומצי המיוחד,

חיידק Bacillus Bulgaricus , הוא הגורם המעניק את הטעם המיוחד ליוגורט ,שהבולגרים נטרפים עליו והנאכל על ידם בכול שעות היום, יצור הגבינה או היוגורט נעשה משימוש בחלב עיזים, חלב פרה או חלב כבשים או אפילו באפלו, על מנת להצליח ביצורה של הגבינה, יש להניח לה להבשיל לפחות כחודשיים.

אין בולגרי אסלי ,שלא אוכל סלט ירקות טריים הנקרא Shopka ,שמעליהם מפוזרים קוביות או חתיכות גבינה בולגרית ,ובל נשכח את הפלפל הממולא בגבינה לבנה , או מאפה הבניצה banitsa המאכל הלאומי ,המשמש גם כארוחת בוקר, בלוויית כוס יוגורט והמהדרין המוסיפים כוס יין אדום.

גבינת הפטה הבולגרי Bulgarian Feta Sirene 

הידועה גם בשמה הנוסף גבינה לבנה מלוחה white brine sirene ,במתכונתה היא גבינה מלוחה בעלת מבנה גרגרי, שעושים אותה מחלב עיזים, חלב פרה או חלב כבשים או אפילו חלב באפלו , מקורה של הגבינה מדרום בולגריה ממחוז Trakia,הגבינה או היוגורט משולבים בהרבה תבשילים מסורתיים בולגריים, כמו הבניצה, תבשילי וסלטי ירקות ,פלפלים אדומים ממולאים ,הפטה הבולגרי בניגוד לפטה היווני היא גבינה שמנת המתפוררת למגע יד.

גבינת הכבשים הבולגרית Sheep’s Milk Cheese

טעמה של גבינת הכבשים הבולגרית כבד יותר ומלוח יותר מגבינות דומות מארצות הבלקן, מליחות יתר זאת גורמת שהגבינה איננה פופולארית כשם הגבינה המיוצרת מחלב פרה, כאשר אתם סועדים במסעדות מומלץ לציין איזה סוג גבינה אתם רוצים בתוך המנה שתוגש לכם.

גבינת הקשקבל הבולגרית Kashkaval Yellow Cheese

הגבינה הפופולארית שאותה ניתן למצוא בהרבה מאכלים בולגריים , צבעה צהוב והיא נוקשה לעומת הגבינה הלבנה ,גבינת הקשקבל הבולגרית שאין בה חורים ,דומה לגבינת הגאודה ההולנדית או לגבינת האמטל השוויצרית, בעת אפייה הגבינה נמסה בתוך המאפה ובדרך יש המוסיפים את הקשקבל לקראת סיום הבישול .

גבינת קשקבל Kashkaval,צבעה של הגבינה צהוב ,גבינה קלה יחסית , אהובה ונפוצה דומה במקצת לגבינת צ'אד .

פרוסות גבינה הנקראות לחם מטוגן breaded kashkaval ,יש הפורסים חתיכות גבינת קשקבל Kashkaval מצפים אותה בפרורי לחם ,מטגנים עם פרוסות לימון ומגישים כמו שניצל זהוב.

סוג נוסף של מאכל היא מנת קשקבל הצלויה בפשטידה ולתוכה מוסיפים דבש ואגוזי מלך.

גבינה ירוקה בולגרית Green Cheese

גבינה הנחבאת אל הכלים, שנדרש קורט של זעה עד שמניחים יד עליה, מכוון שיצורה מתרכז בכפר Cherni Vit הממוקם בהרי Stara Planina Mountain , שתושביו הם בעיקר רועי צאן .

גבינה המכוסה בעובש בגוון כחלחל ירוק , בעלת ניחוח עשיר וכבד, מכוון שהצעירים בכפר אינם מעוניינים לעבוד במלאכת רעיית הצאן ,נעלמת אט אט מסורת יצורה של הגבינה מחלב הכבשים.

הגבינה המבושלת בכדי חרס Sirene Po Shopski

גבינה המשולבת בתבשיל המשלב גבינת פטה בולגרית המבושלת עם ביצים , עגבניות וחמאה, מנה המוגשת במרבית המסעדות בבולגריה .

גבינת הבריזה הבולגרית Bulgarian Brinza Cheese

הבריזה היא גבינה פופולארית בבולגריה , גבינה העשויה מחלב כבשים ,טעמה מלוח הדומה לגבינות הלבנות sirene ,כאשר היא חדשה היא בעלת נפח גדול יותר אך לאחר זמן היא מעט מתכווצת ומתפוררת יותר ואז היא טובה מאוד לבישול או לסלטים.

גבינת האורדה הבולגרית Bulgarian Urda Cheese

גבינה הנוצרת כתוצר לוואי מסורתי, מהנוזל הניגר בעת הכנסת החלב לתוך הבדים ליצירת גושים של גבינות, הגבינה עשויה מעודף הנוזלים של חלב פרה או כבשים או עיזים, את מי הגבינות מבשלים ויוצקים לתבניות חצי עגולות , הגבינה בעלת מרקם הדומה לשמנת גרגרית המתפוררת בעת השימוש בה וטעמה טוב.

היוגורט הבולגרי Bulgarian Yogurt

על פי האמונה והמסורת בקרב העם הבולגרי ביוגורט המכונה גם החלב החמוץ kiselo mliako ,ביוגורט טמונים חומרים בריאותיים וחיידקים lactobacterium bulgaricum אשר אינם קיימים בשום מקום אחר בתבל, הבולגרים משתמשים ביוגורט בכל דבר, החל ממרק לקינוח ושותים אותו במשקה הידוע בשם אראן,

בולגריה מאכל לאומי המוסקה Moussaka

במדינות הבלקניות ,בולגריה ,יוון, תורכיה ,קיימת תחרות ענקית בקשר לשאלה מי המציא את המוסקה , המוסקה בולגרית, שלא כמו המוסקה היוונית, מתמקדת בתפוחי אדמה ובבשר ובדרך כלל אינה כוללת שכבת חצילים.

 

סופיה ובולגריה סודות הגבינות הבולגריות Bulgarian white cheese
 

מנת קינוח בקלוואה Baklava

הבקלאווה היא מנת קינוח בלקנית מסורתית, בבולגריה הגרסה שונה מעט ומנת הבקלאווה כוללת : אגוזי מלך, עם שכבות של פיילו, ספוגה בסירופ סוכר, עם קינמון.

מנת הבניצה Banitsa המתוקה נקראת Tikvenik

לגרסת הבניצה המתוקה מכניסים הבולגרים ,אגוזי מלך ודלעת וסירופ או דבש, מנה המורכבת מבצק עלים דק מאוד, מרובד בדלעת ואגוזי מלך ונאפה בתנור עד שמקבל קרום פריך ויוקרתי.

עוגייה מתוקה Orehovki

עוגייה המופיעה במגוון סוגים ,עם ציפויים שונים הכוללת קמח, אגוזים, חלבונים וסוכר המעורבבים ומוכנסים לתנור אפייה .

קרפ נקרא בבולגרית פאלאצ'ינקי Palachinki

חביתיות או קרפ ,המוכנים על מחבת או פלנצ'ה ,שעליו שופכים בלילה שהוכנה מראש, מפזרים את הבלילה בכול שטח המחבת שיקבל אותו גובה , מערימים את התוצרת למגדל קטן והרי הקרפים מוכנים להגשה ,ניתן להגיש בטעמים של מלוח או מתוק לאחר שמפזרים עליו את הטעמים .

מאפה טולומבה Tulumba

אלו גלילים מחורצים של בצק המטוגנים בשמן ,שעליהם מפזרים דבש ואבקת סוכר, מוצר הנמכר בקונדיטוריות על פי משקל או בדוכנים ,יש המכניסים לשקית או לחרוטי עיתונים.

עוגת גראנש Garash cake

מאכל הנחשב כקינוח מסורתי בולגרי , עוגת שכבות שוקולד המכוסה גם כן בקרם שוקולד שעליו מפזרים מעגל של אגוזים בטבעת החיצונית, שנכנסה לקינוחים הבולגריים במאה התשע שער, בזכות אופה צעיר קוסטה גאראש שהחל את דרכו בעיר רוסה, השוכנת על גדות הנהר באוטסטריה , אך עבר לסופיה ושם יצר את מתכון העוגה , בעבור לקוחותיו האריסטוקרטים ובני המלוכה.

בולגריה קינוחים בולגריים
 

המאכל הבולגרי הלאומי בניצה Banitsa

את הבניצה ניתן למצוא בקיוסקים ,במסעדות ,בבתי קפה ,בבתים ואפילו בדוכנים שליד תחנות הסעות ציבוריות , הבניצה בוא (מעין בורקס ) המורכב מבצק פילו ,הממולא בגבינה בולגרית, תרד, אורז, בשר ועוד ,הבניצה מהווה ארוחה בזכות עצמה .

יש בניצות המורכבות משכבות של בצק פילו שביניהם שכבות של ביצים ויוגורט ayran , המעורבות יחד ,קיימות מנות בניצה במילוי טעמים מלוחים או תוספות של תרד וכרוב ,ובחג המולד נהוג להכניס לבניצה דלעת או מילוי ממותק.

ארוחת בוקר מהירה Popara

מנת פופרה דומה לפודינג לחם, מניחים בקערה לחם קצוץ, חלב, חמאה, סוכר (אפשרות למנה מתוקה) והחשוב מוסיפים גבינה לבנה Sirene .

ארוחת בוקר טוסט הנקרא Princesses

על פרוסות הלחם מניחים חומרים שונים, עשבי טיבול , ביצה ופרוסת גבינה קשקאבבל המהדרים מוסיפים גם גבינה לבנה כמו ציפוי ומטגנים במחבת .

מאפה מקציצה Mekitsas

מאפה המורכב מחתיכות בצק מטוגנות מקמח, אבקת אפיה, ביצים, יוגורט, מים, שמן ומלח מניחים בתבנית אפייה ואופים .

כוס בוזה Boza לשתייה עם ארוחת הבוקר

משקה הנלגם בארוחת הבוקר , משקה מאלט על בסיס קמח דוחה, בטעם חמוץ עם אחוז אחד של אלכוהול .

בולגריה ארוחות בוקר בולגריות
 

לחם פיתה בולגרי Palenka

שמו של הלחם השטוח כפיתה, מגיע מסגנון האפייה היוונית, לפעמים הוא נקרא גם לחם יווני בתפריט, או לחם ערבי לוקחים פיתה חופרים בה חור ומכניסים לתוכו ביצת עין וגבינה באפייה בטבון

פולנטה בולגרית Polenta (מקביל לממליגה הרומנית)

על לחם הנראה כמו פיתה ,מניחים רצועות בייקון ביחד עם חמאה, וגבינה סירנה לבנה, מכניסים ואופים בטבון או במחבת .

בולגריה מאפים ולחמים
 

בולגריה סלט שופסקה shopska

סלט חי וקר המופיע גם במטבחים של המדינות הסרבי, המקדוני, הרומני, הצ'כי, ההונגרי, הפולני, האלבני הרכבו של הסלט : עגבניות, מלפפונים, בצל לבן או בצל ירוק, זיתים פלפלים קלויים או טריים, גבינה בולגרית מגורדת ופטרוזיליה.

בולגריה סלט הרועים אובצ'רסקה ovcharska

סלט Ovcharska ,הוא וריאציה פשוטה של סלט Shopka המפורסם, בעיקרון, זה סלט הכולל : מלפפונים, עגבניות, בצל, פלפלים, גבינה בתוספת של פטריות, ביצים, בשר חזיר לסלט מוסיפים שמן ,ונותנים לו לספוג את הארומה לפני ההגשה.

בולגריה סלט zavarka salad

סלט הנחשב כמנה קיצית ,מנה הכוללת עגבניות קצוצות ,עליהם מוסיפים פלפלים קלועים ובצל , מפזרים אגוזי מלך ,או גבינת קממבר ,מוסיפים פטרוזיליה ,מתבלים בשמן זית, פלפל ומלח.

בולגריה סלט ירוק Green salad

בתחילת האביב מקובל להגיש לשולחן את הסלט הירוק הכולל : חסה, בצל ירוק או שום, צנוניות, ולפעמים מלפפונים ,לפעמים מוסיפים לסלט פרוסות ביצים קשות או טונה , בדרך כלל ללא עגבניות.

בולגריה סלט תרד spinach salad

סלט המוגש כתוספת למנת סטייק , טעמו דומה לאספרגוס ,מרתיחים מים צולים המחבת מספר דקות מוסיפים שום קצוץ מוסיפים חומץ ושמן .

בולגריה סלט מלפפונים סנז'נקה snezhanka

שמו של המאכל שלג לבן ,שניתן לו מצבעו הלבן של היוגורט, סוחטים את פרוסות המלפפונים להוצאת שאריות המים ,מוסיפים יוגורט ,מלח, פלפל, שום, שמן זית ושמיר ,אגוזי מלח לפעמים , תמיד מוגש קר, או כמו מתאבן , בדרך כלל עם פרוסות לחם על יד להטבלה, בדרך כלל מתלווה לשתיית משקאות אלכוהוליים .

בולגריה סלט קלוגרסקה kalugerska

סלט המורכב משעועית מבושלת, שום, בצל, צ 'אטני ,פלפל אדום קלוי ועגבניות וזיתים.

בולגריה סלט סטאוסופיסקה Starosofiska salata

סלט הכולל : פלפל אדום קלוי במרינדה, גבינה לבנה, אגוזי מלך, שמן זית, שום ושמיר.

בולגריה סלט מלפפון חמוץ Turshiya או סלט חמוצים Pickled Salad

סלט הכולל ירקות כבושים כמו : סלק,כרובית, כרוב ,מלפפון חמוץ turshiya ,או חמוצים שונים נוספים בקיצור צלחת חמוצים .

ירקות כבושים כגון סלרי, סלק, כרובית, כרוב, פופולרי בחורף. וריאציות כוללות סלסקה (מלפפון חמוץ) ו tsarska turshiya המכונים החמוצים של המלך.

בולגריה סלט חיטה בולגרית ועגבניות Bulgarian Tabbouleh mixed

מנה המורכבת מגרגרי חיטה, (החיטה איננה בולגרית) עגבניות חתוכות ,המעורבבת עם גבינת סירנה , וירק בצל אדום ותבלינים , כוסברה ופטרוזיליה ,הדומה לסלט טבולה כמו בארצנו .

תבשיל שעועית ירוקה Zelen Fasul

תבשיל מקובל בקרב העם הבולגרי , מקובל להכניס לתבשיל עשבי תיבול כולל נענע .

 
בולגריה סלטים אופייניים בלקנים
 
מאכל בשרי הנקרא sach
מאכל הנאפה בתנור או בטבון ,בתוך צלחת חרס , המאכל מורכב בהרכבים שונים וכולל תפוחי אדמה, נקניקייה בולגרית, עוף וגבינת מלטי, ותבלון נדיב.
 
בולגריה מרק רגל Teleshko vareno
במרק קוביות תפוחי אדמה, גזר, בצל מבושלים עם עגל ויש המוסיפים רצועות שנקין .
 
בולגריה מרק עוף Chicken Soup או מרק בקר Beef Soup
מרקים בסגנון בולגרי עשירים בתוכן ,המתובלים עם כול הלב בתוספת שום מנה משביעה , בתוספת פרוסת לחם
 
בולגריה מרק כדורי בשר Supa Topcheta
מרק כדורי בשר המבושל ביחד עם ירקות , קציצות בשר מבשר חזיר או בקר או שניהם ביחד, העטופים בחלמון ביצה ויוגורט יווני עם מיץ לימון טרי, מגישים עם יוגורט ולימון נוסף בצד, וכמובן עם כיכר לחם מוקרם.
 
בולגריה מאכל לאומי המוסקה Moussaka
במדינות הבלקניות ,בולגריה ,יוון, תורכיה ,קיימת תחרות ענקית בקשר לשאלה מי המציא את המוסקה , המוסקה בולגרית, שלא כמו המוסקה היוונית, מתמקדת בתפוחי אדמה ובבשר ובדרך כלל אינה כוללת שכבת חצילים.
 
קציצות הבשר Kyufte (קבבים) Meatballs
קציצות בשר עסיסיים שקרוב לוודאי שהגיעו בזמן הכיבוש העותומאני ,מוגשות לרוב עם רצועות צ'יפס ומטבל .
 
קציצות בשר עם גבינה בתוכם Kyufte Stuffed With Cheese
קציצות בשר עסיסיים הממולאים בגבינה צהובה ,המוגשות לרוב עם רצועות צ'יפס ומטבל ורצועות ירק .
 
בשר לשון בחמאה Tongue In Butter
פרוסות של בשר לשון הנצלות בחמאה במחבת ,פרוסות המקבלות פריכות מבחוץ ושומרות על רכות מבפנים.
 
לבבות ברווז בגריל Grilled Duck Hearts
מנת לבבות של ברווזים המוגשת בנדיבות ואליה מומלץ לצרף כוס יין אדום , מנה המיוחדת לעיר Plovdiv .
 
נקניקיות Karnache
נקניקיות בצורת ספירלה המלאות בבשר חזיר טרי או כבש בתוך מעי, מאכל המוגש לרוב עם מטבל או כרוב או חרדל וצ'יפס.
 
קבבים עסיסיים מאורכים כמו נקניקיות Skinless Kebab Sausages
קבבים המכונים Kebapche, העשויים מסוגי בשרים שונים כמו : כבש, בקר או חזיר נפרדים או בתערובת הנצלים על האש ללא ציפוי .
 

תבשיל קדרה Keremida

מנה המבושלת בקדרת חרס על גחלים ,הדומה למנת sach ,הכוללת : נקניקייה בולגרית, עוף וגבינת מלטי, ותבלון נדיב.

מנת קציץ בשר ברוטב Katino Meze

במנה יופיע בשר של חזיר קצוץ ,ובצל ונצלה על מחבת בדרך כלל מנחושת , לפעמים על פי טעם אנשי האזור המנה חריפה בעזרת תבלינים השורפים את החייך , במנה אין גבינה .

שיפוד שישליק בשר על האש Shishche- Shashlik

שיפוד פרגיות או בשר בקר הנקרא גם שישקבק , בשר המושחל על שיפוד ונצלה מעל לגריל פחמים.

תבשיל קדירת חרס קווארמה KavarmaKapama

בישול ארוך הנעשה בקדירת חרס או בטבון או על גחלים, מקבילה לפייקה ,במנה : בשר, בצל ותבלינים ירקות במסעדות יש המקצרים הליכים ומבשלים את המנה בתוך מחבת על האש.

מספר סגנונות למנה שבהם סוגים שונים של בשר כמו : בשר חזיר, עוף, כבש, ארנב, עגל ונקניקים, למנה מוסיפים כרוב כבוש, שזיפים יבשים ותבלינים, יין אדום או לבן .

בולגריה מאכלי בשר
 

בולגריה מרק קר טרטאר Tarator

אחת המנות הפופולריות בבולגריה בקיץ, הנקרא גם מרק יוגורט מלפפון קר, מרק המוגש קר ומכיל יוגורט מלפפון, שמיר, אגוזי מלך מרוסקים ,חומץ ,שמן ותבלינים.

בולגריה מרק כדורי בשר Supa Topcheta

מרק כדורי בשר המבושל ביחד עם ירקות שורשיים, קציצות העשויות מבשר חזיר או בקר או שניהם ביחד, העטופים בחלמון ביצה ויוגורט יווני עם מיץ לימון טרי, מגישים עם יוגורט ולימון נוסף בצד, וכמובן עם כיכר לחם קרום.

בולגריה מרק עוף Shkembe - Tripe Soup

מרק פופולארי בבולגריה , שיכורי העיר טוענים כי הוא טוב נגד הנגאובר לאחר ליל שתייה, מרק המבושל בחלב שלתוכו מכניסים חמאה ובשר.

בולגריה מרק שעועית צ'ורבה Bob chorba

מרק שעועית זה מבושל במספר סגנונות , הפופולרי במרקי הצ'ורבה הוא מרק bob chobra ,שבו השעועית שרויה בתוך מרק עגבניות ובטעם נענע , במקומות אחרים מבשלים את המרק בתוספת של חלקי בשר של חזיר או עוף או בקר, ויש אף המכניסים ירקות בעת בישול המרק.

בולגריה מרק עוף Chicken Soup או מרק בקר Beef Soup

מרקים בסגנון בולגרי עשירים בתוכן ,המתובלים עם כול הלב בתוספת שום מנה משביעה , בתוספת פרוסת לחם 

בולגריה מרק רגל Teleshko vareno

במרק קוביות תפוחי אדמה, גזר, בצל מבושלים עם עגל ויש המוסיפים רצועות שנקין .

בולגריה מרק טלה חמוץ Pacha - sour lamb’s-trotter soup

חתיכות בשר טלה או חזיר נפרדות או ביחד המבושלות עם חמוצים או חומץ ,על מנת לתת למנה טעם חמיצות .

בולגריה מרק ירקות זלנצ'וקובה Zelenchukova supa

מרק ירקות שאליו מוסיפים עשבי תיבול לרוב ,כמו פטרוזיליה ,עלי סלרי ועוד.

בולגרריה מרק פטריות גובנה Gubena supa

מרק מוקרם העשוי מפטריות מסוגים שונים כמו פורצ'ינים , צ'אנטרל או פטריות שיטאקי

בולגריה מרק דגים Ribena chorba

מרק העשוי מחלקי דגים שאליהם מוסיפים טימין טרי .

בולגריה מרקים מסורתיים
 

מטבל ודיפ Katak dip

מטבל דיפ המורכב מבסיס של יוגורט או תחליף ,המעורבבים יחד עם גבינת סירנה, פלפלים קלויים ושום ,ישנם עוד מטבלים שונים ותלוי באיזה מחוז אתם סועדים, יודעי דבר טוענים כי סגנון המטבל של העיר Plovdiv , תופס מקום של כבוד בטעמי המטבל.

מטבל דיפ Lyutenitsa

מטבל דיפ המורכב מעגבניות בגריל, שום, ופלפלים, אך ניתן למצוא אותו עם מרכיבים אחרים כמו גזר, חצילים ובצל.

מטבל דיפ Kiopoulu

מטבל דיפ המורכב ממחית חצילים ,עגבניות ושום .

בולגריה מטבלים דיפים בסגנון בולגרי
 

נקניק סלמי Lukanka , נקניק העשוי מבשר חזיר ,או בשר עגל, המעטרבים בתבלינים שצורתו שטוחה פחוסבה.

בשר מיובש Pastirma ,הוא בשר המיובש בתלייה באוויר , דומה לנקניק bresaola האיטלקי פופולרי בתורכיה ובארמניה .

בשר חזיר הנקרא Sudzhuk ,המתובלן בפיקנטיות בכמון, סומק, שום, מלח, פלפל ופפריקה שעבר יבוש באוויר ועישון ,נחתך בפרוסות בעת ההגשה הקרה .

נקניק Nadenitsa ,העשוי מבשר חזיר או בקר ,המבושל כגוש

נקניקיות בנסקי Banski Starets Sausage ,הן נקניקיות יבשות וקשות ,העשויות מבשר חזיר כאשר לבשר מוסיפים תבלינים כמו : כמון, פלפל אדום ושחור ועוד ,מקורו בהרי הרילה

בולגריה סוגי נקניקים ונקניקיות פופולריות
 
 
 
 
 
בניית אתרים - שרקור