דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

גדנסק אוכל פולני מסעדות ובתי קפה

 

אזור כיכר דלוגה Dluga ulice שבעיר העתיקה נחשב למקום טוב לאכילה במיוחד לאורך ציר הרחוב העובר לשער Green Gates ,במסעדות אלו ניתן ליהנות במבחר מאכלים אוטנטיים מהמטבח הפולני , גם לאורך החוף והמרינה באזור הנקרא Brovarnia Gdansk ניתן להתענג במסעדות וברים מבירה טובה ואוכל המוכן טרי אל מול עיניך .


 

תפוחי אדמה מהווים אגדה לאומית וכורח חיוני במטבח הפולני המסורתי הכבד,מטבח שינק וספג השפעות ממדינות שכנות באירופה,סגנון הבישול כולל השפעות מהמטבח הרוסי,גרמני,הונגרי ,הכפרי ומן המטבח היהודי שהגיע ממספר תושביו היהודים הרבים במדינה טרם מלחמת העולם השנייה.

המטבח הפולני מתהדר בסוגי המרק הרבים שהוא כולל,ממטעמי בשר ואיך אפשר לא מתוספות תפוחי האדמה בסגנונות שונים,הכופתאות המכבות במרק או מחוץ לו,ממולאות בבשר,גבינה,פטריות ופירות יער, בל נשכח את הנקניקיות לסוגיהן הממולאות בסוגי בשר שונים.

מנות הדגים ,המליחים,הכבושים והמעושנים, וכוסית הוודקה הצמודה ,גם הם מרכיבים חשובים במטבח הפולני,ובל נשכח את העוגות ומנות הקינוח ,העוגיות ועוגות הפירות,והחשוב בל נשכח את הלחם הכפרי בעל הטעם והריח החיוני בכול ארוחה להשלמה ותוספת חמאה אמיתית ,ביחד עם כוסית שליבוביץ של ליקר שזיפים המחליק בגרון.

אוכל פולני בקצרה
 

אוכל פולני מופיע במבחר מגוון ורב,קשה לקרוא לו אוכל בריא,אך הוא טעים,מוגש במהירות,טרי ובעיקר זול,אין מבזבזים זמן רב בציפייה לקבלו על מנת לנגוס בו,אפילו את המאכלים המבושלים כי זה מוגש לקונה מסיר העומד על מקור חימום, ניתן לרכוש את האוכל בדוכנים,בחנויות קטנות או מרכבים (טנדרים) העומדים ומחגים לניצודים,מידת סיפוקך לאכילה של המזון הפולני מתלוי בטעמו של חיכך .

זפיקנקה Zapiekanka ,( Zapiekanki) מאכל הרחוב הפולני כמו אצלנו הירושלמי הוא הבייגלה בפולנית או חצי לחמנייה ממולאים אנו קוראים לו זפיקנקה Zapiekanka ,( Zapiekanki) בפולנית מוגדר המאכל כפיצה פולנית, בשימוש חצי הלחמנייה או בגט, מוסיפים גבינה מותכת ותוספת בצל עליהם,או גרגרי תירס ,המאכל מופיע גם בהנחת נקניק ,חמוצים ורוטב ברבקיו,או צמחוני של תרד ,תירס,פטריות,מיונז ושום,על המנה מפזרים רוטב על פי טעמך האישי.
 
יש המנסים להיות מודרניים ומכינים את המנה במיקרו גל ,מנה שמעובדת כך,גורמת לפולנים להתרחק תוך פליטת מילה גסה, את הדוכנים ניתן לראות השכם בבוקר ובשעות אחרי הצהרים הם נמוגים לביתם.
פולין סוגי אוכל רחוב פולני
 

ארוחת הצהרים של הפולני היא ארוחה מושקעת ,(הכוללת מזון מסוגים שונים עתירי שומן),כמו בשיר הילדים הידוע אין אין ארוחה בלי חמיצה (בורשט),כך יתחיל הפולני את ארוחת הצהרים שלו,החמיצה היא סוג של מרק הנעשה מסלק אדום ,יש המעדיפים להתחיל במנה הנקראת ז'ורק ,מרק הכולל סוג של תערובת בשר בתוך בלילה עם אגלי קמח שיפון.

המהדרים ייקחו מנת בינים לאחר המרק ,חתיכת הרינג,או סלמון עשויים בחומץ או שמנת חמוצה,או איזה ירקות ,או איזה מנת ביניים של בשר לרוב קר,פולני טוב ימשיך במנה המסורתית מהקדירה ,נזיד הביגוס (תערובת של כרוב כבוש עם חתיכות בשר או נקניק ) או סוג של שניצל בשר נמוך מצופה פרורי לחם ותפוחי אדמה.

את ארוחתו יסיים הפולני ,כמובן במשהו מתוק ,גלידה או איך ניחשתם עוגת פרג או פרות,ומי לא זוכר את הקומפוט (חלודניק) מפרות במיץ,כמובן עם בירה או כוס תה להרפיה.

פולין אוכל פולני
 

הפולנים למרות שפע המים בנהרות ומהפשרת השלגים,אינם מחבבים את טעמם של המים המגיעים מהברזים,לכן נוהגים הפולנים לגמוע מים מבקבוקי מים מיינרליים ( niegazowana ) אך הסודה כמו שהם קוראים לה מים מוגזים ( gazowana ),בטעמים שונים נחשבת למשקה הקר המועדף (בלי להפחית מערך הבירה המקומית).

הפולנים נחשבים לצרכני תה וקפה ,משהו הדומה למנהג האיטלקי לעצור ללגום בוס קפה ולהמשיך בדרך,איך יודעים זאת,ראו את מספרי בתי הקפה הפזורים בעיקר בערים הגדולות,ומסיפורי ההורים לסמובר התה המפורסם, בבתי הקפה נהוג להגיש קנקן מים רתוחים בצרוף שקיות תה (ולימון) לבחירת סוג התה האהוב על הלוגם.

הדימוי של התה עם החלב בפולניה שייך לאנגלים ולא לפולנים,הבירה הפולנית נלגמת למכביר כמו הוודקה בלא לתת את התירוץ כי קר בחוץ.

פולין הרגלי שתייה
 

גבינת צאן Oscypek ,מלכת הגבינות הפולניות, המיוצרת בהרי הטטרה ,בידי הכפריים המכונים highlanders המשתמשים במתכון בן מאות בשנים, זאת גבינה מחלב כבשים העוברת תהליך של עישון במשך שבועיים מעל מדורה והמופיעה בצורת כדורים או ממרח.      

לאחותה של גבינת Oscypek,נחשבת גבינת Redykolka ,המגיעה בצורות שונות לחנויות .
 
הגבינה המקבילה למוצרלה נקראת Bundz  או בכינוייה Bunc ,גבינה שבניגוד למוצרלה המקורית היא מעט חמצמצה ,הפולנים נוהגים להוסיף עגבניות ובזילקום בהבשלתה במערות שבהרים.
 
גבינה רכה מלוחה המיוצרת מחלב כבשים ,הנקראת Bryndza podhalanska ,מבשילה באמצעות אנזימים ובקטריות טבעיות ,גבינה השווה כאשר היא מעורבבת עם סלט ואיזה פרוסת לחם טרי.
 
אוכל פולני אוטנטי שכדאי להביא הבייתה
 

מבשלת הבירה ממוקמת ברחוב ul. J. Słowackiego 23 ,טלפון 48587607010, פתוח בימי השבוע בין השעות 09:00-24:00 ,עיקר הסיבה לביקור מחוץ ללגימת הבירה הוא צפייה במופע הנערך באולם הראשי במבנה, הבר הממוקם בקומת הקרקע מציע מגוון של מנות טאפאס , סלטים, צלעות, מאכלי ים ,ומאכלים מהודו, הבירה המיוחדת של המקום הנמצאת במכלי נירוסטה גדולים נקראת Vrest, הלגימה והאוכל משתלבים במופע הנערך באולם שלמעלה .

גדנסק מבשלת הבירה Stary Manez Browar Vrest
 

בעיר העתיקה של ורשה נסגרות מסעדות ובתי בילוי ,מועדונים ,ברים, דיסקוטקים וכדומה לקראת חצות ולאחר מכן , כמו כן נותני השירותים, במיוחד בחגים הלאומיים ובשעות הלילה המוקדמות, אך לפעמים מגיע הלילה והבטן מקרקרת ,או שחוזרים מבילוי חצות

אלא שהרבה מקומות אוכל נסגרים לקראת חצות בעיר, ובהזמנת סרוויס במלון צריך להיות קרוב משפחה של רוטשילד .

הפתרון הראשון ובזול יחסית המקל על הרעב ,הוא חנויות הנוחות הצמודות לתחנות הדלק שם פועלות חנויות ברשתות תחת השם Orlen, BP ויש עוד כאלה ,שיתרונם שהן פתוחות 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע ואפילו בחגים הלאומיים בעת שחנויות  ומסעדות סגורים, בחנויות הרווחה הללו ניתן לרכוש מזון בסיסי כמו : כריכים ,עוגיות, לחם, נקניק, גבינה, שתייה חמה וקרה ,בירות משקה חריף (לזכור בפולין לא אוהבים אנשים ששותים אלכוהול ברחוב) מוצרי היגיינה סיגריות ועוד .

ורשה טיפים למזון ושתייה בשעות הלילה בביקור בעיר ובפולין
 

הבר הממוקם ברחוב Garbary 6/7 , טלפון להזמנות 48583019282 ,תפריט המסעדה כולל מאכלים שהמרכיב המרכזי הוא תפוחי אדמה ,הכולל : עוגות תפוחי אדמה, לחם תפוחי אדמה, תבשילי תפוחי אדמה ואפילו קינוחים מבוססי על תפוחי אדמה.

גדנסק בר תפוחי האדמה Pyra Bar
 

בונקר צבאי שהוסב על חמשת קומותיו למקום בילוי ,הופעות חיות ,אוכל ושתיה , מיקומו של הבר ברחוב Olejarna 3 ,טלפון להזמנות 48530917788 ,קומות המרתף כוללות מרתף קונצרטים, בית קפה , בר בהופעת להקה חייה, מועדון לילה ,חוויה במקלט חסר חלונות .

גדנסק מועדון לילה ובר הבונקר המטורף crazy Bunkier
 

המסעדה ממוקמת ברחוב Wartka 5 ,מסעדה אוכל פולני הנחשבת לוותיקה בגדנסק היחידה ששרדה בשלמות את מלחמת העולם השנייה, ואת התקופה הקומוניסטית ,מסעדה שעיצובה ומאכליה של פעם, במסעדה ניתן ללגום קוקטילים ולבלוס פירוג'י , ללגום מרקים ולקנח בתבשילים .

גדנסק מסעדה פולנית Kubicki
 
 
 
בניית אתרים - שרקור