דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 

סיציליה אוכל רחוב ובמסעדות

 
 
סיציליה ספור המסעדות

בביקור באי סיציליה מגיע הרגע שהבטן מקרקרת ,מיד מועבר המידע לעיניים ,המתחילות לתור חוף מבטחים,למרות ההבטחות והציפיות הרבות לפעמים הבישול הוא איננו סיציליאני טהור,למרות השילוט הרב מעל למסעדות הרבות,המכריז בראש חוצות ,כאן מגישים אוכל סיציליאני מקורי, Vero cucina Siciliana,זה לא תמיד עובד ולוא רק בזכות מתיישבים חדשים שהגיעו ועדיין נתונים להשפעת מזון הוריהם.

מאכלי החצילים מופיעים בווריאציות כאלו ואחרות בתדירות גבוהה,כמו דג החרב וחבריו והרבה ירקות צלויים או טבעיים מוגשים ומוטבלים בהרבה לימון ותבלינים,פסטות בשלל תוספות ,כלי בישול שבהם שוחים פירות ים ושרצים שונים.

כיוון שכמו שאמרו אבותינו,כי שנת הצהרים היא חובה ליופי האדם ולאדם העצל,באבחת יד נעלמים נותני השרות והמסעדנים בין השעות 13:00-16:00 והמהדרין ממשיכים את שעת היופי עד שעה שש בערב.
סיציליה ספור המסעדות
 
איטליה סיציליה מילון איטלקי לשיחה הכרחי וקצר

משקלים ונפח : קילו – און קילו, שני קילו – דואה קילו,שלושה – טרה,ארבעה – קואטרו,חמישה צינקואה,שישה – סאי,שבעה – סטה, שמונה – אוטו, תשעה – נובה,עשרה –דיאצ'י, 100 גרם – צ'נטו גראמי ,מאתיים גרם – דואה אטי גראמי.  חצי קילו – מצו קילו,קילו אחד- און קילו ליטר – און ליטרו,שלושה רבע ליטר -  טרקוארטי ליטרו , חצי ליטר – מצו ליטרו,רבע ליטר- און קואטרו ליטרו.

מספרים באיטלקית : 1 Uno   אונו , 2 Due  דוא , 3 Tre תרה, 4  Quattro קואטרו , 5 Cinque צ'ינקווה, 6  Sei סיי  , 7  סתה, 8 אוטו  , 9   Nove נווה , 10 Dieci דיאצ'י  , 50  Cinquanta צ'ינקואנטה , 100 צ'נטו  , 1,000  Mille מילה.
איטליה סיציליה מילון איטלקי לשיחה הכרחי וקצר
 
איטלקית משקלות ומילים לשיחה בימות השבוע

קילו – און קילו, שני קילו – דואה קילו,שלושה – טרה,ארבעה – קואטרו,חמישה צינקואה,שישה – סאי,שבעה – סטה, שמונה – אוטו, תשעה – נובה,עשרה –דיאצ'י.

100 גרם – צ'נטו גראמי ,מאתיים גרם – דואה אטי גראמי.  חצי קילו – מצו קילו,קילו אחד- און קילו ליטר – און ליטרו,שלושה רבע ליטר -  טרקוארטי ליטרו , חצי ליטר – מצו ליטרו,רבע ליטר- און קואטרו ליטרו.

מנה אחת של –אונה פורציונה די ,חצי מנה של- מצה פורציונה די, כוס של – און ביקיירה די, ספל של – אונה טאצה די, פרוסה של – אונה פטינה די,חתיכה של – און פצו די,פילה של – און פילטו די, ארוחת בוקר – קולאציונה ,צהרים פרנצו,ערב צ'נה.

איטלקית משקלות ומילים לשיחה בימות השבוע
 
אילקית מילון למילים לשיחה - הכרחי וקצר

משקלים ונפח : קילו – און קילו, שני קילו – דואה קילו,שלושה – טרה,ארבעה – קואטרו,חמישה צינקואה,שישה – סאי,שבעה – סטה, שמונה – אוטו, תשעה – נובה,עשרה –דיאצ'י, 100 גרם – צ'נטו גראמי ,מאתיים גרם – דואה אטי גראמי.  חצי קילו – מצו קילו,קילו אחד- און קילו ליטר – און ליטרו,שלושה רבע ליטר -  טרקוארטי ליטרו , חצי ליטר – מצו ליטרו,רבע ליטר- און קואטרו ליטרו.

מספרים באיטלקית : 1 Uno   אונו , 2 Due  דוא , 3 Tre תרה, 4  Quattro קואטרו , 5 Cinque צ'ינקווה, 6  Sei סיי  , 7  סתה, 8 אוטו  , 9   Nove נווה , 10 Dieci דיאצ'י  , 50  Cinquanta צ'ינקואנטה , 100 צ'נטו  , 1,000  Mille מילה.
אילקית מילון למילים לשיחה - הכרחי וקצר
 

חלק גדול מהמסעדות והברים הם בסגנון תיירותי ולתיירים,ניתן לאכול במרינה Corta ,שבה חלק משולחנות המסעדות יושבים על קו החוף והמים.

ניתן לאכול במסעדת Sfiziusa ,ברחוב רומא, מסעדה נחמדה נמצאת בעיר ליפארי ברחוב corso Vittorio Emanuele, 92 , הפועלת משנת 1930 מגישה קנולי משובח,פסטות ומאכלים האופייניים לארכיפלג,גם המסעדה Pulera ,הנמצאת ברחוב via Diana ,מציעה בעונת התיור ישיבה במרפסת המסעדה מגישה אוכל מקומי טעים,בחודשים יולו-אוגוסט מופיעה במסעדה להקת פולקלור מקומית.
סיציליה אוכל בעיר ליפארי
 
סיציליה מאכלי רחוב אופייניים

הארנצ'ינו Arancina carne - חרוט אורז ממולא ברוטב בשר ובירקות, או עגבניות (רגו) בשר ואפונה , הארנצ'ינו טבול בפירורי לחם ומטוגן.

הארנצ'יני  A burro - אלה הם  כדורי אורז הממולאים בבשר,צורתם כשל תפוז עגלגל,אבל יש המכינים אותם כמו טבלאות מלבניות,או ריבועים,הממולאים  בירקות וגבינת ריקוטה או מוצרלה, או לחילופין בתרד עם גבינה, לעתים עם רכיבים נוספים כמו חמאה ונקניק , מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק.

לחם Sfincione – משהו הדומה לפיצה אך איננו כמוהו,(זהירות על הבגדים מהנזילות בעת האכילה,להטמין מפיות בכיס) גובהה של התחתית של המנה,יותר גבוה מעובי פיצה רגילה,והוא עשוי מבצק רך,שעליו מוזגים בנדיבות רוטב עגבניות,מעליו מניחים בדרך כלל בצל וגבינת קשקבל,ביד השנייה אוחזים כוס יין צונן,מתיישבים על ספסל ונהנים מהחיים.

סיציליה מאכלי רחוב אופייניים
 
סיציליה קטניה שוק הדגים לה פשריה Fish Market

השוק הפתוח נפתח בימים שני-שבת בשעות הבוקר המוקדמות עד שעות הצהרים 14:00,ממוקם ביציאה הדרום מערבית של כיכר Piazza di Benedetto ,או בשמה השני כיכר הדומו ( לפיאצה דל דואומו )בעיר העתיקה.

השוק גם נקרא Mercato del pesce,מחולק לטרסות מכירה החלק התחתון משמש את סוחרי הדגים ,על מרצפות הרחבה מוזרמים מים מתעלה שנחפרה מהים מתחת לרחובות העיר ,תעלת המים המזרימה את המים למרצפות, מטופלת מדי יום ומונעת את ריח הדגים המפורקים ואת ריח המלוח של הדגים .

סיור בשוק הוא חוויה מעניית בזכות הסוחרים הצועקים בקולי קולות ומשבחים את סחורתם,שני משפטים באיטלקית סיציליאנית בולטים ובתרגומם ,קנו אצלי כי הסחורה טרייה או קנו אצלי כי המחירים טובים,להמולה יש להוסיף את הריבים, בין הסוחרים שהם אומני סידור ותצוגה של סחורתם ,המעתיקים אחד מרעהו את הסידור המיוחד ,דבר המביא לויכוחים וצעקות נזיפה כנגד המעתיקים, ממש קומדיה דל ארטה, לעיני ואוזני המבקרים.

סיציליה קטניה שוק הדגים לה פשריה Fish Market
 
סיציליה מנות פסטות מומלצות להזמנה

פסטה סרדה Pasta with Sardines ,אישית לא ממליץ,מנה הכוללת סרדינים ופסטה טריה,מאכל עתיק עונתי לתקופת האביב כאשר הסרדינים טריים,בתוספת שומר בר ותבלינים,הטובים ביותר סרדינים מסוג ו finocchietto , למנה מספר גרסאות ,מתכון שאיננו פשוט להכנה, אחרי הזמנת מנה זאת בסיציליה,עלי לציין שאיננה טעימה לחיכי.

פסטה Spaghetti ai ricci – מנת פסטה ספגטי,מנה פשוטה אבל יקרה ,שזמן רב לוקח לעשותה,משום שעבור הכנת התוספת לספגטי,צריך לחתוך כחמש עשר קיפודי ים,לגרוף את הבשר המועט או את ביצי קיפודי הים שצבעם כתום,המנה מעט מלוחה אך טעמה מיוחד וטוב.


סיציליה מנות פסטות מומלצות להזמנה
 
סיציליה סוגי הגבינה בשווקים

גבינת קשה פיקורינו Pecorino גבינה העשויה מחלב כבשים,באיטלקית נקראים הכבשים Pecora ומכן הגיע שמה של הגבינה,לפעמים מתובלת הגבינה בפלפל או בתבלינים אחרים,בדרך כלל משמש לגרוד פתיתים מעל מאכלי פסטות.

גבינת קשה קשקאבל Caciocavallo גבינה העשוייה מחלב פרה,שמונה חודשים לפחות של יישון נדרש עד הוצאתה לשוק,כיוון שבאיטלקית שורש המילה cavallo ,שפירושו סוס האיכרים מכנים אותה גבינה גבינת סוס horse cheese ,קשבל טוב נבלס ,ביחד עם כוס יין צונן וטוב,אך בעיקר משמשת גבינת הקשקאבל לבישול ולגרוד מעל מאכלי פסטה,הגבינה מיוצרת כגלגל גדול ושטוח הנקרא Caciovacchino .

סיציליה סוגי הגבינה בשווקים
 
סיציליה מאכלי ירקות ותוספות

אינוולטי Involtini (מאכל מעורב mixed appetizer ) מאכל המופיע בשתי צורות,האחת פרוסות חציל ממולא בגבינה עם רוטב עגבניות ,והצורה השנייה פרוסות חציל הממולא בסרדינים ,צנוברים וצימוקים,יש המופיעים עם בשר גם כן,הם מוגשים על צלחת עם עלי ריחן ונזיד קישואים ברוטב עגבניות.

סלט חצילים Caponata – המנה כוללת חצילים קצוצים,שלאחר הקיצוץ הם מטוגנים בשמן ביחד עם צנוברים,או צימוקים וצלפים,מתובלים בחומץ בלסמי,טעמו כסלט חמוץ מתוק .

סיציליה מאכלי ירקות ותוספות
 
 
 
 
 
בניית אתרים - שרקור