דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

מלטה מסעדות ואוכל

 

 
מלטה מאכלים ואוכל באי
האוכל במלטה
השפעתם של יבשת אפריקה ואירופה עקב קרבתם ועקב שליטתם במדינת מלטה בעבר, הותירה במלטה סגנון אוכל בין לאומי , כאשר המאכלים המלטזים מבוססים על דגים,פירות ים, תוצרת חקלאית מקומית ומיובאת, השפעה ניכרת קיימת מהסגנון הקולינרי האיטלקי , אך גם הבריטים לא טמנו ידם בצלחם והותירו גם מאכלים קולינאריים בסגנונם ובל נשכח את ההשפעה המוסלמית .
 
במסעדות מלטה מקננים מאכלים מקומיים במעיין וריאציות וסגנונות ים תיכוניים, ביחד עם תפריטים בין לאומיים המכבים זה לצד זה עם רשתות המזון המהירות מרחבי העולם , דבר נוסף שלמדו חלק גדול ממסעדות מלטה זה איך לקחת מחירים כאילו אתם מבלים במסעה מעוטרת כוכבי מישלן בצרפת, לא בכולם נסו לחפש כאלה שעדיין לא התקלקלו , אומנם כשמונים אחוז ויותר מתושבי האיים מתפרנסים מתיירות העולה על שני מיליון בשנה , בעיקר צריך להיזהר ממסעדות הדגים הפזורות לאורך החופים בעיירות ובכפרים .
 
המנות המלטזיות מבוססות על עונות השנה ותוצרתן, מנות מלטזיות עממיות הם : פאי דגים  Lampuki Pie  , תבשיל שפנים  Rabbit Stew , תבשיל בשר בזיתים  Bragioli,רטטווי מלטזי  Kapunata , מרק האלמנה  widows soup  שבמרכזו או עגול של בשר כבש או גבינת עיזים, פאטה שום ושעועית הנקרא  a Bigill , כמובן הלחם המלטזי העגול והעבה   hobz biz-zejt  הכולל עגבניות בשלות ותערובת טונה שום בצל וצלפים, בצק פריך  pastizzi  הממולא בריקוטה אםאו בלי  אפונה.
 

מלטה מאכלים ואוכל באי
 
 
 
בניית אתרים - שרקור