דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 

מסעדות ברומא

 
 
 
איטליה סיציליה מילון איטלקי לשיחה הכרחי וקצר

משקלים ונפח : קילו – און קילו, שני קילו – דואה קילו,שלושה – טרה,ארבעה – קואטרו,חמישה צינקואה,שישה – סאי,שבעה – סטה, שמונה – אוטו, תשעה – נובה,עשרה –דיאצ'י, 100 גרם – צ'נטו גראמי ,מאתיים גרם – דואה אטי גראמי.  חצי קילו – מצו קילו,קילו אחד- און קילו ליטר – און ליטרו,שלושה רבע ליטר -  טרקוארטי ליטרו , חצי ליטר – מצו ליטרו,רבע ליטר- און קואטרו ליטרו.

מספרים באיטלקית : 1 Uno   אונו , 2 Due  דוא , 3 Tre תרה, 4  Quattro קואטרו , 5 Cinque צ'ינקווה, 6  Sei סיי  , 7  סתה, 8 אוטו  , 9   Nove נווה , 10 Dieci דיאצ'י  , 50  Cinquanta צ'ינקואנטה , 100 צ'נטו  , 1,000  Mille מילה.
איטליה סיציליה מילון איטלקי לשיחה הכרחי וקצר
 
אילקית מילון למילים לשיחה - הכרחי וקצר

משקלים ונפח : קילו – און קילו, שני קילו – דואה קילו,שלושה – טרה,ארבעה – קואטרו,חמישה צינקואה,שישה – סאי,שבעה – סטה, שמונה – אוטו, תשעה – נובה,עשרה –דיאצ'י, 100 גרם – צ'נטו גראמי ,מאתיים גרם – דואה אטי גראמי.  חצי קילו – מצו קילו,קילו אחד- און קילו ליטר – און ליטרו,שלושה רבע ליטר -  טרקוארטי ליטרו , חצי ליטר – מצו ליטרו,רבע ליטר- און קואטרו ליטרו.

מספרים באיטלקית : 1 Uno   אונו , 2 Due  דוא , 3 Tre תרה, 4  Quattro קואטרו , 5 Cinque צ'ינקווה, 6  Sei סיי  , 7  סתה, 8 אוטו  , 9   Nove נווה , 10 Dieci דיאצ'י  , 50  Cinquanta צ'ינקואנטה , 100 צ'נטו  , 1,000  Mille מילה.
אילקית מילון למילים לשיחה - הכרחי וקצר
 

לחם הנמכר במאפיות נמכר על פי משקל,במגוון צורות וטעמים,בגט – פילונה  - או פילונצ'נו, לחמניות – פאניני,לחם – פנה פיצקייריה (מעדניה).

בקונדיטוריות ניתן לרכוש גם :שתייה קלה או חמה,מיני שוקולד,פירות מרציפן,מיני מאפה,עוגות גלידה,עוגיות לפי משקל או עוגות קטנות בנפרד,שלוקחים או אוכלים במקום,קוארסונים, גלידה ג'לטו, ממתקים – קראמלה,עוגה – טורטה, קופסה סקאטולה די שח.

רומא מאפיות ועוגות בשמם טאבולה קלדה לפעמים צמוד לבארים
 
איטליה סיציליה שמות בשפה האיטלקית למוצרים שתייה וחנויות מכולת

שמות של חנויות מכולת באיטלקית : אלמנטארי,סלומרייה,סלסמנטרייה

שמות של מיני מזון :

כמה עולה – מקואנטו קוסטה, יש לכם – אוונטה דל , האם טרי – אה פרסקו.

ביקון – פנצ'טה,בשר חזיר מבושל – פרושוטו קוטו,חזיר מעושן – פרושוטו קרודו

גבינה –פורמאג'יו, חלב – לאטה, לחם – פאנה, בגט – פילונה  - או פילונצ'נו, לחמניות – פאניני.

איטליה סיציליה שמות בשפה האיטלקית למוצרים שתייה וחנויות מכולת
 
איטליה סיציליה חנות למזון מטוגן – פריג'יטורייה

לפעמים צמוד לבארים,דומה לחנות בשרות עצמי,ניתן להזמין בצלחת מהאוכל המוכן שמאחורי הזכוכית בדלפק,לשלם ולאכול ליד שולחן או שמבקשים לקחת לבית,בחנויות הללו, ירקות מבושלים או מאודים כתוספת. כיסנים ממולאים,פיצות קטנות הנקראות פיצלות,טיגוני דונטס (סופגניות מלוחות)עם נתחי אנשובי,פרוסות דקות עטופות בבלילה,חסילונים,טבעות פירות ים,קרוקטים תפוחי אדמה, לשלם ולאכול ליד שולחן או שמבקשים לקחת לבית.

איטליה סיציליה חנות למזון מטוגן – פריג'יטורייה
 

מים - אקווה,מי טוניק – אקווה ברילנטה, מים מינראלים-אקווה מינראלה נטוראלה,(נפוצים :פיוג'י,סנג'מיני,אוליבטו ופנה) מי סודה – זלץ, מים מינראלים מוגזים – אקווה מינראלה אפרו ושנטה נאטרולה (המפורסמים : פארלה, סן פלגרינו), , מים מוגזים תעשייתי – אאקווה מינראלה פריצנטה,משקה ברד – גרטקקה.

אורנגדה-ארנצ'יאטה,משקה קל – בביטה, או אורצ'ה ,קולה איטלקית - קינוטו , מילקשיק פירות – פרואלטו די פרוטה, לימונדה – גאצוזה, גרניטה שרבט בטעם קפה – גרניטה דה קפה, גרינטה שרבט לימון – גרניטה דה לימונדה, לימונדה עם גז – לימונטה, מיץ תפוזים טרי – ספרמוטה די אראנצ'יו, מיץ לימון טרי - ספרמוטה די לימונה,מיץ פירות ממותק – סוקי דה פרוטה, מי סוכר ושקדים - אורצטה .

איטלקית לשתייה קלה
 

פיצריות נפתחות בעיקר בצהרים או ערב ,כיוון שהן נחשבות לאוכל נשנוש או בין ארוחות ניתן לרכוש פיצה בחריצים או לפי מטר,המוגשים במגשים גדולים ,נאפים ומחולקים לריבועים ,שוקלים ומוכרים עטוף בנייר עם שתייה קלה או בירה לפי בקשה,ברוב הפיצריות ,כסאות ושולחנות,או שאוכלים ברחוב.

עוד ניתן להשיג בפיצריות : כדורי אורז מתובלים הנקראים סופלי,קרוקטים מתפוחי אדמה או עם בשר עוף,סוגים של מאכלי גבינה ,כמו כיסונים עם גבינת מוצראלה או מילוי ירקות או עוף, או הקלצוני הפיצה הממולאת האהובה עלי.

פיצריות נקראות פיצה אה טליו או פיצה רוסטיקה
 
רומא אוכל ומסעדות
אוכל ברומא
חלק גדול מהחנויות ברומא נסגרות בסביבת השעה ארבע, ובשעות הצהרים נפתחות המסעדות,לקראת השעה ארבע לא מומלץ לחפש אוכל במסעדות אלא רק לפני השעה ארבע ,או אחרי השעה שבע בערב, המוסדות אשר פתוחים בכל שעות היום ואשר ניתן למצוא שם אוכל ,אומנם ארוחות קלות ונישנושים הכוללים : סלטים,סנדוויצים,פיצות וכדומה .
קיימים מזנונים אשר מאפשרים ארוחות קלות לאור כל שעות היום,או ריבועי פיצה בטעמים ותרכובות שונים אשר משביעים וגם זולים,
במסעדות  האיטלקיות  מגישים אוכל טיפוסי איטלקי תוך התבססות על המסורת וחומרי הגלם , הבישול דורש שימוש בחומרים טריים והתפריט מוחלף במנות הבשר והדגים וגם הירקות לפי עונת הגידול או הדייג,יש לזכור כי הבישול הבסיסי מושתת על מחוז הטבח המבשל,למעשה בתקופתנו  סגנון ושימוש בחומרי הגלם הבסיסים התערבב וניתן למצוא במסעדה ,מאכלים עתירי שומן,רטבים שמנת בסגנון צפון איטליה ,מאכלים המתובלים בשמן זית,עגבניות מסוגים וצורות שונים,אשר אינם מתובלים יותר מדי לעומת הסגנון הים תיכוני של הדרום בכל מה שקשור למאכלי ים ודגים.
הארוחות אינן כוללות רק פסטות עגבניות ושמן זית או פיצות,אין לשכוח את המרקים ,הבשרים המבושלים בסגנונות שונים וכמובן את הלחם המיוצר בעבודת יד.
בארוחות מוגשים יינות מקוריים או תוצרת מקומית,קינוחים שונים בטעמים ובשילוב חומרים ומנות הבאות לקלוע לטעמם של תושבי המקום.
רומא אוכל ומסעדות
 
 
 
 
 
בניית אתרים - שרקור