האוכל הקטלאני
האוכל הקטלאני כולל שפע של ירקות,דגים ומאכלי ים,סוגי בשר מגוונים,האוכל יהיה מטובל בשמן רב והארוחה תלווה בלגימת יין.
מאכלים קטלאנים טיפוסיים :
פאייה :מאכלי אורז אשר בו מערבבים בשר,דגים או פירות ים, או ירקות .
טאפס : מבחר סנדוויצים או פירות ים ,ירקות מאודים או חיים,זייתים,נקניקים וכדומה המוגשים בקעריות או צלחות קטנות או על פרוסות לחם בעיקר שחור כפרי, והמשמשים בעיקר לנשנושים של אחר הצהרים ,אך אינם משמשים כארוחה עיקרית.,אכילת טאפס היא יותר מפגש חברתי שבו מדסקסים בעיניני העולם ,ישם מסעדות זעירות ,יש גדולות יש מפוארות ,ויש פשוטות כיאה למעמד הפועלים,מקורו בחבל סביליה שבו נהגו לכסות כוסות שתיה.
טומאקאט : לחם שום , או לחם אפוי או טבעי שעליו מונחות עגבניות בשמן ומטובל בהרבה שום.
טורטייה : מעיין פיתה דקה שעלייה מניחים ,אבוקדו,גבינות,ירקות,או אפילו בשר מוקפץ,יש המכינים מעיין פשטידה.
קוררירה : אצבעות בצק המטוגנים בשמן כמו סופגניות וממולאות במטבלים מתוקים ,או הנמרחים עליהם .
קרם קטלאנה : מאכל הדומה לברולה הצרפתי .
פינצו : בחבל הבסקים מוגש הטאפס על פרוסות לחם הנפרס מבגט צרפתי.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.