דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

רומניה אוכל רומני מסורתי

 

על מנת להחליק את האוכל הכבד יחסית יפתח הרומני הממוצע בכפר ובעיר ,בהרמת כוסית של ברנדי של שזיפים Tuica או ברנדי מישמש Palinca , או אפילו בכוס יין מקומי , לאחר מכן יפנה הסועד הרומני להתחיל בארוחה.טיפ חשוב : לתיירים הסועדים במסעדות יש לשם לב שמחיר הארוחה הזול יחסית איננו כולל תוספות כמו קטשופ או חרדל או מטבל , מיונז, חמוצים, לחם או חמאה ,כול תוספת תתווסף בנוסף למחיר.

מכוון שהמלצרים אינם מצטיינים באנגלית ,קיימת בעיית תקשורת בעת ההזמנה ,לכן שימו לב ,בחלק מתפריטי המסעדות ,כתוב בשורה התחתונה של התפריט , חלק מהמסעדות המגישים לכם תפריט , אינם מתייחסים למנת הבשר אלא למשקלה ,באם המדד הוא חמישים גרם לנתח בשר ,כאשר תוגש לכם המנה תקבלו נתח שמשקלו לדוגמא 300 גרם ועל כך תצטרכו להוסיף כסף למנה ,לכן כדאי לבדוק את גודל משקל המנה ומחירה בטרם תזמינו, שם המנה ומשקל המנה תמיד כתוב בתפריט.

האוכל הרומני הושפע בחלקו לאורך השנים ,מתרבויות הכובשים ששלטו ברומניה ,עד שהוכרזה עצמאותה, מדינות כמו תורכיה, הונגריה ,גרמניה ,וסלאביה , למרות זאת האוכל המקורי נשמר בעזרת העברת המתכונים מדור לדור במשפחות הרומניות.
 
מנת הפתיחה המתניעה את הארוחה, תהיה מנת (מרק האיכרים) מרק החמצמץ Ciorba Taraneasca עם כדורי בשר או בלעדיהם ,החמיצות נובעת מחומץ, לימון, או תמצית סובין תוסס , אוכל מסורתי בעל ארומה חזקה מאוד ומרקם קטיפתי ,מרק הממליגה Mamaliga כדייסה מקמח התירס ,או מרק המעיים Ciorba de Burta הכולל הרבה שום, שמנת חמוצה, חומץ והמוגש עם פלפל חריף או מרק מאיברים פנימיים ,אפשרי גם מרק ירקות עם בשר ,ובל נשכח את מרק הגולש Goulash Soup ,או מרק דגים ciorba de peste, ברומנית  fish soup
.

קיימת מנת מרק  , Radauti Soup ברומנית Ciorba Radauteana ,המבוססת על בשר חזה עוף במקום המעיים   , שהומצאה בשנות השבעים ,שבאה להחליף את מרק הצ'ורבה המקורית של מרק מעיים ,שבהם המעיים אינם המרכיב העיקרי אלא התוספות גזר, פלפלים, פלפלים חריפים, סלרי, ופטרוזיליה, המנה החדשה כוללת כרגיל שום ושמנת חמוצה וחומץ .

כתר מטבח האוכל הרומני הוא הבשר, המנה העיקרית הבשרית במטבח הרומני,תכלול מנות בשר שונות כמו : עוף צלוי או אפוי ואפילו חזה עוף עם תוספת תפוחי אדמהChicken fillet with potatoes  , תבשיל בשר בקר ובצל  Tocana,שלצדו מגוון בשרים על האש של קבב, או שיפודים , או מנת דגים.

אבל אין ספק מי הוא מלך: חזיר המגיע בצורות רבות, אל תתפלאו לראות את כל חלקי החזיר בתפריט, כמו : הלשון Tongue , הכבד liver ,הרגליים feet , האוזניים ears הבטן stomach והמוח brain בצלייה או בבישול Marinated pork ,או בשר חזיר עבה המבושל עם עגבניות בטעם פיקנטי או רוטב יין, מעליו שופכים ביצת עין ,הטעם הנוסף נובע מחלמון שהוא עדיין רק קצת נוזל . 

מאכל המעיים הממולאות Cighiri -  מנת מיקס בשר מטוגנת ,בתוספת חלקי כבד, ראות לבבות, בצל, ביצים, עלי דפנה, שום, ומלח ופלפל .

פשטידת טלה כבש Lamb Drob ,ברומנית Drob de miel  , מנה נפוצה הבנויה מנתחי בשר טלה בשלוב כבד, ריאות, טחול, לב וכליות, ביצים קשות שלמות, בצל ירוק, לחם טבול בחלב, וכמה עשבי תיבול כגון שמיר, שום ופטרוזיליה , המנה מוגשת בפרוסות חתוכות מתוך תבנית כמו כיכר לחם ,אצלנו הפולנים מקבילה של הקלופס.    

תוספת למנה העיקרית יכולה להיות , תפוחי אדמה קרטוף  Cartofh או אורז orez ,   פסטה פסטה פיינואסה   Paste fainoase   - נודלס   taitei ,ירקות  לגומה   Legume   -   צ'יפס   קרטופי פרג'יצי    Cartofi    -   שעועית   fasole ,  נודלס   taitei   -   סלט salata .    

עוד ניתן לקבל ,רול כרוב Cabbage Rolls(Sarmale ), העשוי מבשר טחון, אורז ותבלינים, המגולגל לתוך עלי כרוב חמוצים ולאחר מכן מבושל במשך שעות ,או צלחת נקניקים צלויים או טבעיים חלקם ממולאים .    

מחוץ לערים מגישים גם במסעדות את מנת Ardei Umpluti שהם פלפלים ממולאים , או מנת עלי גפן , צמחונים ימצאו את מנת ( polenta ) תפוחי אדמה   ירקות   לגומה Legume   העשויה מירקות חיים או כבושים בתוספת תפוחי אדמה.

מנות מובחרות ויקרות יותר הם מנת פילה עגל בגריל, פטריות, שמנת ואלי פיסות או שמן   כמהין Grilled veal fillet, mushrooms, truffle cream , או מנת מוח מטוגן Fried Brain   בשמו

Creier Pane , לשון עם זיתים Tongue with Olives בשמו הרומני Limba cu masline , מנת נקניקיה ממולאת בכבד Liver Sausage בשמה הרומני Caltabos , מנת כבש כבוש Lamb Haggis בשמו הרומני Drob de Miel .      

שלב הקינוחים הוא לסיום הארוחה (למי שעוד יכול לספוג) בדרך כלל מסיימים בשטרודל או משהו ממבחר עוגות, בחלקים אחרים של המדינה, יש המסיימים בפנקייק, קרפים מלאים שוקולד או פירות טריים .

לסיום בעת קבלת החשבון יש להפריש כעשרה אחוז לטיפ, מומלץ לבדוק את החשבון בטרם התשלום ,על מנת למנוע להבין, לא לפחד לשאול שאלות ולא לשלם על מנות אוויריות דמיוניות .    


 
 
 
בניית אתרים - שרקור