דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

כרם מהר"ל אספרגוס וקרמיקה ענת אביתר

 

סיפורם של בני הזוג ענת ויוסי אביתר ,שהחליטו לרכוש חלקת אדמה בישוב ולחזור למקורות של החקלאים המגדלים ירקות בשיטות המסורתיות של פעם, מובן שההתמודדות עם מדינה האוכלת את חקלאיים (מכסות כאלו ואחרות, מיסים היטלים ,קשיים בייצוא ושאר ירקות) גרמו לבני המשפחה לשקול מחדש את החזון של גידולי ירקות מסורתיים ולעבור לחקלאות מתוחכמת של זנים ותוצרת שאיננה נחלת הכלל של המגדלים המסורתיים.

המשפחה מתמחה בגידול אספרגוס המגודל כעשרה חודשים בשנה ,וירקות ננסיים במיוחד את הברוקומיני הגדלים בחודשים יוני-נובמבר , ירק חדש שטעמו עדין יותר מהאספרגוס הנראה כמו : הכלאה בין ברוקולי וכרוב סיני מסולסל יש הטוענים כי הוא נראה כמו אספרגוס עם תפרחת של ברוקולי.

מספר המשפחות המתפרנסות מחקלאות במושב ,הינו פחות ממספר האצבעות בכף יד אחת צא והתהלך בארץ ,התבונן בחלקות שחדלו לגדול בהם ירקות ,שהגידול העיקרי בהם הוא צמחי פרא וקוצים.


 
 
 
בניית אתרים - שרקור