דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

שוק הכרמל סיור אוכל ברחובות המתחיל בכיכר מגן דוד ברחוב אלנבי

 

שוק הכרמל כניסה מאלנבי סיור אוכל ברחובות שוק הכרמל דוכן אחרי דוכן

1 סיור אוכל בשוק הכרמל ברחוב הלל הזקן פנייה ראשונה ימינה מתחילת רחוב הכרמל החוצה בהמשך את רחוב גדרה

רחוב הלל הזקן 8 נורמן בר

בר נורמן לסוגי בירה שונים,יינות ואלכוהול משמש כפאב ולנישנושי טאפס     ,טלפון 03-5171030,הבר פתוח בימים ראשון-חמישי מהשעה 18:00 עד השתוי האחרון,ביום שישי מהשעה 22:00 עד האחרון,בשבת נפתח בשעה בשעה 17:00 עד הלקוח האחרון.

הבר משמש כמקום בילוי לילי,שבו ניתן לקבל מבחר בירות,יינות ומשקאות אלכוהוליים בשלבו לפרקים הופעות חיות של אומנים מקומיים,משוררים עלומים ועוד.


מסעדת פאפאס האיטלקית רחוב הלל הזקן 12

המסעדה ממוקמת במבנה בן שתי קומות ישן ששופץ,הממוקמת בקצה שוק הכרמל ,פתוחה בכול ימי השבוע בשעות 12:00 עד אחת בלילה, טלפון להזמנות 053-9424624

מסעדה בסגנון אוכל איטלקי,בשרי או צמחוני ,פסטות מיצור עצמי,פיצות קטנות,כדורי ריזוטו,קינוחים כמו טריסמו,במקום מוגשות מנות שאינם מסובכות,לתפריט שאינו רחב במיוחד,בסופי שבוע ניתן לערוך ארוחות בראנץ ללקוחות ,מחיר המנות אינו זול במיוחד

רחוב הלל הזקן 10 חומוס הבן של הסורי

מסעדת החומוס שנפתחה מחדש בידי הבן של ז'קי ושותפו,היא בת שתי קומות,ובקיץ מספר שולחנות מחוץ למסעדה,המקום החדש מסוגנן בצורה מודרנית, מסעדת החומוס פתוחה בימים     ראשון-שישי בשעות     08:00-15:00 או עד שנגמר החומוס, אחרי שעה 14:00 מפלס החומוס מתמעט לתשומת לבכם.                

המקום מעורר מחלוקות ברשת ,לא בהקשר לטעם של החומוס הסורי הסמיך,שמזכיר נשכחות של הדור הפותח האב ז'קי משעניה ,אלא רמיזה לתופעת (דן החסכן) החסכנות המובעת בבקרות ברשת,לגבי כמות החומוס המונח על הצלחת,בכמות חלקי הביצה הקשה המפוזרת במנה,חסרים חמוצים,או זיתים ,בעצם בצל וחריף וזהו זה.   

רחוב הלל הזקן 18,פינת רחוב הכרמל דוכן אוכל אסייני  The Bun

 

מסעדה אסיאנית קטנה ,בתוך המסעדה דלפקים לאורך הקירות ומעט שולחנות וכסאות במסעדה המזון המבושל נצפה לאוכלים בזכות המטבח הפתוח,חלק מחומרי המקום מגיעים טריים ישר מדוכני הממכר בשוק .

בנוסף למנות הרגילות הכוללות מאכלים אסיינים כמו רולים סלמון בתוך גליל נייר אורז,סלט סיני המשולב באטריות ורטבים, תמנון עם ירק שורש כמו קולרבי, בשילוב שעועית, צנונית וכרובית על רוטב יוגורט , מנת מרק ראמן הדומה למרק עוף ,בתוספת פרגית צלויה, אצת נורי, בצל ירוק.

גאוות המקום על כריך החצוי של לחמניית הבאן העשויה מבצק דביק מאודה,כמו חלק פנימי של לחם לבן או חלה, לתוך הכריך מוכנסים סוגי דגים מטוגנים,טופו,או סוגי בשר בקר או תרנגולות שעבר בישול ארוך,על חלקו הפנימי של הכריך נמרחים ממרחים כמו המיונז בסגנון היפני או אחרים,עליהם מניחים ירק ומעט חסה ,מנה שאיננה זולה,אך טעימה ביותר עקב טעמה של הלחמנייה והרכבה הפנימי, לקינוחים ניתן לבחור בין קרם קרמל וטפיוקה.

2 סיור אוכל בשוק הכרמל רחוב רבי מאיר פנייה רביעית ימינה מתחילת רחוב הכרמל

רחוב רבי מאיר פינת הכרמל 21 פטיט מאמו ( petit mamo )

המסעדונת לאוכל מוכן ביתי,סניף של המסעדה מכרם התימנים ,המתמחה בהכנת אוכל ללקיחה לבית,בתוך מיכלי פלסטיק (שלושה גדלים ומחירים משתנים)ניתן לרכוש מבחר מאכלים מוכנים הנשקפים מבעד לוויטרינה,ניתן גם בסגנון מאכלי הרחוב לרכוש מיכל או צלחת פלסטיק שלתוכו הוכנס המאכל המבוקש ובעזרת כלי אוכל מפלסטיק לבלוס ברחוב ובעמידה, או במעט מזל לתפוס את אחד המושבים המעטים.

המנות הפחמניות הנמכרות כוללות : עוף בתנור ,קציצות שונות,דג מרוקאי ,מנות חומוס עם תוספות שונות כולל בשר טחון, מנת חציל ובשר,ממולאים .

רחוב הכרמל 21 (פינת רבי מאיר) שמואל הקבביה

פנייה רביעית מתחילת רחוב הכרמל , 6311650־03, שעות פעילות: בימים ראשון־חמישי בשעות 11:00־18:00,ביום שישי בשעות 11:00־ 16:00,מנות כשרות.

תחילתו של המקום כדוכן אוכל לפני למעלה מעשר שנים,כאשר החלה המהפכה הקולינרית לחדור לדוכני השוק,עבר הדוכן והשתרג והפך למסעדה,מספר המנות המוגשות אינו רב,המנה המככבת היא מנת הקבב בפיתה או בסוג לחם אחר.

קיימת הקפדה על טיב הבשר והטריות,המוגשת כמנה בצלחת עם תוספות,המעורב הירושלמי קיבל צביון ופרוש תל אביבי,בפיתה או צלחת ותוספות,כיאה לטרנד העכשווי בתל אביב קיימת מנה צמחונית של ירקות שנצרבו על משטח צלייה הפלנצ'ה בשלוב טחינה.

בימי החורף הקרים מספק שמואל קעריות מרק בטעמים שונים,על פי חומרי הגלם העונתיים שנרכשה באותו היום בשוק.

3 סיור אוכל בשוק הכרמל ברחוב השומר פנייה ראשונה שמאלה

מסעדת (דוכן דלפק) השומר 1, ברחוב השומר 1 פינת שוק הכרמל

שעות פעילות בימי ראשון – חמישי בשעות 09:0018:00 ,ביום שישי בשעות 8:30 עד לפני כניסת השבת, המנות כשרות.

שתי שיטות להגשת האוכל בדוכן הצבוע צהוב ,שמסביבו דלפק ושרפרפים גבוהים,האוכל מוגש בתוך חלה שתוכנה בוצע ממנה,או בהגשה בצלחת ,המנות כוללות מנות צמחוניות או בשריות,חציל שנשרף נחתך לפרוסות ומוגש עם טחינה ולחמנייה לידו, חציל שלם הנצרב נחצה לשנים ומוגש עם טחינה,חצי כרובית שנצלתה,שני סוגי שקשוקה בצלחת,וסלטים.

מנות בשריות הכוללות קבב בתוספת חציל, או רוסטביף של בקר, או מעורב ירושלמי בתוך חלה קטנה,מנה נוספת המוגשת בתוך החלה הקטנה היא הערוק שהן קציצות המורכבות ממספר ירקות שורש ,עליהם מונחים רטבים מסוגים שונים וביצה מבושלת שפוכה עליהם,ניתן ללגום שתייה קרה מוגזת או לימונדה או בירה.

  חומוס קלבוני רחוב השומר 2 פינת רחוב הכרמל

מסעדת החומוס פתוחה בימי ראשון-חמישי בשעות 08:00-18:00,ביום שישי בשעות 08:00-16:00.

המסעדה עברה למשכנה החדש מרחוב ישכון שבשוק,ממול לפתח החנות מספר שולחנות וכסאות לישיבה,בתוך המסעדה כעשרה שולחנות וכסאות כולל כסאות בר,במסעדה מגישים חומוס עם פול או גרגרים,מסבחה ,כדורי פלאפל , סלטים, לבנה, סוגי חביתות ושקשוקות ותוספות מצומצמות קיימות עוד מספר מנות של ירקות שאינן בתפריט,לסיום ניתן להזמין כוס קפה בתשלום נוסף,מחירי המנות סבירים והמזון טעים .

הבסטה רחוב השומר 4

מסעדת הבסטה פתוחה בימי ראשון-חמישי בשעות 08:00-02:00,ביום שישי בשעות 08:00-02:00,טלפון להזמנות 03-5169234.

מאחורי מסעדת הבסטה ניצבים מעוז אלונים ושותפו איתי,במאכלי הבסטה של דגים ופרות ים,חלקי בשר פנימיים של בקר, משתמשים השפים בחומרי גלם טריים וטובים שנרכשו מדוכני השוק ומהדייגים המביאים את סחורתם לנמל, מנת הדגל של הבסטה היא מנת האוייסטרים המגיעים בימי שישי מאירופה,ניתן להזמין סוגי יין שונים המתלווים למנה.

עוד מגישים במסעדה בשולחנות ובדלפק, מנת טרטר, ניתן להזמין מנת כרובית שעליה סלט וטחינה,סלטים נוספים,סוגי פסטות שחלקם עם תוספות ירק מאודה ,בורקסים ממולאים בפרות ים כמו סרטנים,או חלקי פנים של בקר וכבש נמוך, סביצ'ה פלמידה אדומה,סטקים של נתחי דגים על האש ,מנות בשריות של חלקי פנים מבקר וכבש נמוך ,מוגש גם לחם וחמאה לפתיחה.

המחירים אינם זולים , עקב מחירם של חומרי הגלם ,ההנאה כול אחד וטעמו,או מידת הצלילות שנותרה לאחר לגימה מודגמת מהבר הקטן ,המסתתר מאחורי מרפסת החורף המחופה.

דוכן המאמות רחוב השומר 7

הדוכן פתוח בימים ראשון –חמישי בשעות 09:18:00,ביום שישי מהבוקר עש שעה 16:00

בדוכן שבעליו התחלפו בתחילת שנת 2013,מוגשות כיום מנות בסגנון בישול ביתי, בתפריט נרחב יותר, של מנות בשריות ,סוגי קובה שונים,מנות אורז,קציצות,תבשיל שעועית, מנת קוסקוס וירקות מבושלים,מפרום, מרק חרירה וארטישוק ממולא ,את מנות האוכל המוכן ניתן לקחת לבית,או לבליסה במקום ,יש אפילו מנה עסקית.

דוכן פינתי הדים סאם המקורי (ממול לקיוסק של סמי)

הדוכן ממוקם בפינת הכרמל ורחוב רמב"ם, הפנייה השנייה מתחילת השוק ברחוב הכרמל אין מקום לשבת ,ניתן לרכוש כופתאות מאודות בסלי נצרים ,שממולאות בירקות מאודים בעוף או אווז בצבעים שונים,ניתן לרכוש לבית באריזה ,מספר כופתאות או לקבל אחת ולבלוס בעמידה .

4 סיור אוכל בשוק הכרמל ברחוב ישכון פנייה שישית ימינה

רחוב ישכון 36 ביר בזאר החדש הנושא את השם כמו דוכן הבירה שברחוב רמב"ם 1

בבר הבירות החדש (החמארה) של ליאור וויס ושותפיו,ניתן לשבת ליד מספר שולחנות קטנים במרפסת קטנה וליד בר המשקאות,לצד כוסות הבירה הנמזגות מהחבית בעזרת שבעה ברזים או ממבחר מקומי של בירות ישראליות שמעל למאה סוגים,וכמובן מבירה הנוצרת בידי הבעלים.

לצד לגימת הבירה ,ניתן לנשנש ארוחות קלות כמו :כבד קצוץ,איקרה שלידה חתיכות בצל ולחם ,צלחת דגים מעושנים, כיאה למיקום (כרם התימנים ,מוגשות גם פיצות שבסיסם פיתת הלחוח התימנית,או לחוח ועליו סוגי גבינות,או לחוח עם עגבניות צלויות ונקניק.

5 סיור אוכל בשוק הכרמל ברחוב רמב"ם פנייה שנייה שמאלה

ביר באזאר רחוב רמב"ם 1 פינת הכרמל

דוכן הבירה פתוח בימי השבוע בשעות 10:00-19:00.

דוכן הבירה נראה כמו שאר דוכני השוק,מסביב לדוכן הבירה מוצבים כסאות בר מוגבהים וללוגמי אחת מתשעים סוגי הבירה הנמצאים במקום והנמזגים חלקם משלושה ברזים ,חלקם נמכרים בבקבוקי הבירה רובם של 330 מ"ל,כאשר אוזלים שרפרפי המושבים המוגבהים אולזים המזמינים את הבירה בידם ולוגמים בעמידה ליד הדוכן.

הבירות הנמכרות מובאות לדוכן ממבשלות הבירה הרבות שצצו בארצנו כמו פטריות לאחר הגשם,כולל בירה שמופקת בידי ליאור וויס הבעלים,עיקר החגיגה נעשית בימי השישי ,אך גם בשאר ימי השבוע,ביחד עם הבירות מוגשות מנות של אוכל בסגנון סנדוויצ'ונים ונקניקים ונקניקיות, או נתחי דג מלוח או מעושן , מקום מפגש לצעירים ותיירים כחוויות רחוב ללגימת בירה והווי.

פלאפל רמב"ם רחוב רמב"ם 2 פינת הכרמל

דוכן הפלפל הוותיק והקטן, הדוכן פתוח בימים ראשון-חמישי בשעות   8:00-18:00 ביום שישי בשעות 08:00-15:00 ,פלאפל כשר.

הדוכן שנפתח בידי האב לפני שנים רבות ובנו אלעד ממשיך לשרת את לקוחותיו כבר למעלה מחמש עשר שנים , את חומרי הגלם ממשיכה להכין האם ,התור הצובא של לקוחותיו מעיד על קליעה לטעמם,מנת פלאפל בפיתה המוגשת עם תוספות בסגנון הפשוט והמשביע את הרעבים.

דוכן דים סאם רחוב רמב"ם 2 פינת רחוב הכרמל

על דלפק דוכן כופתאות הדים סים ,מונחים סלסילות אידוי ,בצבעים שונים ובמילואים שונים של : מילוי בשר עוף או בקר,ירקות מאודים,פרות ים,פטריות,טופו ובטטה,למנה מצורף רטבים של טריאקי או סויה, כמובן אין להתעלם ממנות הקינוח המתוק של האננס הטרי המוגש בכוסות או על שיפודים.

רחוב הכרמל פינת רמב"ם 2 דוכן מיצי הבריאות של תקווה

דוכן המיצים של תקווה נשאר שורשי ללא פרסומת בומבסטית או התהדרות בניחוח חוץ לארץ.פועל לו דוכן המיצים של תקווה,המתמחה בציצים שאנו קוראים להם מיצי בריאות,לעוסקים בספורט ,בבעיות חולי,טבעונים וצמחוניים.

הידע שמפגינה תקווה בנושאי החומרים המשמשים והמרכיבים את המשקאות הנחשבים למיצי בריאות ,תוך שימוש בחומרים טריים הנרכשים בדוכני השוק ומחקלאים המגדלים צמחי מרפא ,יצרו לה עדת מעריצים קבועים ואנשים המגיעים לדוכן בעקבות המלצות חבריהם.

6 סיור אוכל בשוק הכרמל בסמטת הכרמל פנייה שמינית ימינה בסוף השוק

סביצ'ת הכרמל (אצל שבתאי) רחוב סמטת כרמל ורחוב יחיא קאפח 2

סביצ'ית הכרמל פתוחה רק בימי שישי בשעות 08:00-16:00.

בסביצ'ה הכרמל הפתוחה בימי שישי בלבד,והצמודה לחנות הדגים של שבתאי,ניתן לקבל נתחי דג טרי חיי הפרוס דק דק על קרש החיתוך,דגי הטונה ודגי הסלמון בתוספת דג תורן שנשלה בבוקר מן הים ,משמשים למנות הסביצ'ה .

מנות המוגשות בסגנון אסיאני או בסגנון הקלסי,או חתיכות דג שנחתך לקוביות מוכנס לצלחת בתוספת פירות וירקות ,למנה מצורפת חתיכת באגט והרי לכם מנה האהובה על המבינים בנושא ,מחיר המנה כשלושים שקל.

קובה עמומה סמטת הכרמל 7

דוכן הקובה של סבתא עמומה שוכן בכוך הקטן כבר שנים רבות,על דלפק הדוכן מוצג שלל הכנת היום,על מגשים מונחים סוגים שונים של קובה בגדלים שונים,כמו קובה הממולא באורז,בבשר,תפוחי אדמה, מנות נוספות בתוך פיתות הם המעורב הירושלמי או דגים מבושלים, למנות מצורפות תוספות של ירקות קצוצים וחמוצים,אוכל רחוב לבליסה בעמידה לא לשכוח מפית למניעת זליגת הרטבים על הלבוש.

המקום של ענת - מסעדת ג'לבי   סמטת הכרמל 23

המקום פתוח בימי ראשון – חמישי בשעות 09:00-19:00 ,ביום שישי בשעות 08:00-16:00 סגור בשבת ,טלפון להזמנה 054-8372833.

ענת שבי הקימה את העסק לפני עשרות שנים,לאחר תקופה סגרה את העסק ולאחר מנוחה פתחה שוב את המסעדונת הקטנה בעלת הגג הפח במקום החדש,בתוך המבנה כעשרה שולחנות המכוסים במפות משובצות,ומטבח קטן לבישול.

גאוות המקום כפי שמשתקף ברשימת המאכלים הרשומים על הלוח התפריט,הוא   בתבשילים בסגנון תימני, אוכל מזרחי שורשי כמו המאכל הפרסי חורש זבזי ,קובה לסוגיו, עוף בחציל מעושן ,קציצות כרישה או דג סלמון,חומוס עם חצילים ועוד ועוד.

מסעדת הקצביים מיט מרקט M25 רחוב סמטת הכרמל 30 שוק הכרמל טלפון 052-6963632

המקום שאינו כשר פתוח בימי בשעות 11:00-17:00,בימי שלישי ורביעי בשעות 11:00-17:00 ובשעות הערב בשעות 19:00-23:00 ביום שישי בשעות 10:00-16:00 סגור בשבת.

מסעדה שהיא חלק מקצבייה Butcher Shop ,המרוחקת מהקצבייה המודרנית כעשרים מטר,הכניסה למסעדה הקטנה הפינתית מהסמטה הקטנה הניצבת לרחוב הכרמל 30,כאן מדברים בשפה של בשר מחלקים משובחים וממספר מנות שניתן להזמין מהתפריט שעל הקיר.

הלקוח מוזמן לויטרינת הבשר שם הוא בוחר מאיזה חלק הוא מעוניין להזמין את מנתו וגודלה,ויקבלה כמנת אוכל רחוב,על צלחת מונחים נתחי הבשר ולידם עגבניות וטחינה,תפוח אדמה ובצל צלוי,ניתן לקבל קבאב עסיסי בלי יותר מדי ליטופים וכאלה,בשר טרי שנטחן פעמים עורבב עם תבלינים קוביות בצל לבן ועשבי תיבול לידם מעט חריף .

מנה חדשה מהמטבח הערבי היא מנת העראייס , שמורכבת מבשר טלה טחון המוטמן בתוך פיתה צלויה,ונצלה ביחד עמה,כול הנוזלים והתבלינים,ניגרים לתוף דפנות הפיתה,המנה מחולקת לארבע רבעים והרי לכם מנה טעימה ועסיסית ,מנה נוספת היא מנת שווארמת מעושנים.

המחירים אינם זולים ,אבל יש תמורה מלאה לאגרה משום הקשר הסימביוזי עם הקצבייה.

מסעדת עראייס לאוכל מהיר 

מסעדה בשרים ממוקמת בסמטת הכרמל 30 בשוק הכרמל ,מחיר לפיתה בין 40-50 שקל

במסעדה מגישים מנות בשריות בסגנון ערבי בפיתה, שלתוכה מעמיסים בשר כבש מובחר, בתוספת טחינה וירקות ,כולל עשבים ומנות קבב הנטחן מספר פעמים ביום .טעים ומשביע.

בית השקשוקה בסמטת הכרמל 30

בית השקשוקה פתוח בימי ראשון – חמישי בשעות 09:00-19:00 ,ביום שישי בשעות 08:00-16:00 סגור בשבת.

דלפק שמושביו שרפרים גבוהים ממול לדלפק עץ המקובע לקיר, מנות הדגל של אשר חביבי ורון אריאל בעלי המקום, היא וריאציות שונות של המאכל העממי שקשוקה,מנה המוגשת בטעמו של הסועד ומוצאו האתני,לצד השקשוקה המסורתית הנהוגה בארצנו,של מנת שתי ביצים,סלט קטן במחבת עגולה רותחת המונח על משטח עץ,ופרוסות חלה או לחם וחמוצים.

מוגשות מנות של שקשוקה בטעם ארצות הזאגרב המשולבת עם טונה,מנה מעניינת נוספת היא שקשוקת גבינת העיזים בסגנון האיטלקי המוגשת בקערות הנירוסטה, על מנת להגביר את הדמיון והחייך מוגשת מנת שקשוקה בשלוב של קציצות בשריות,ואיך אי אפשר לשלב משהו ספרדי את כריכוני הטאפאס,בכדי להחליק את האוכל, הטחינה והלחם,ניתן להזמין ממבחר המשקאות האלכוהוליים בכוסיות כמו ערק, וודקה, וויסקי, טקילה ואוזו,בירה מהחבית לטובת הקבועים נערכות קבלות שבת רוויות משקאות (שוטים בכוסיות קטנות) בסופי השבוע.

הקבב של רינה רחוב סמטת הכרמל 31

המקום פתוח בימי ראשון – חמישי בשעות 09:00-19:00 ,ביום שישי בשעות 08:00-16:00 סגור בשבת

עשרות שנים מגישה רינה את גאוות המקום הוא הקבב שמורכב מחלקי בשר טובים, הנצלה על גריל עממי ופשוט,מנת הבשר הטובה הזאת מרופדת בבצל ופטרוזיליה מטובל במעט מלח ופלפל וקדימה לעבודה.

הפשטות ושימור העבר בפנים המסעדה הם ייחודים למקום,הקדמה נעצרה מעבר לדלת המסעדה,כול צלחת הגשה היא מבית אחר,עליה מונחים שתי יחידות הקבב , בלוית פיתה,חמוצים,סלט תורכי,כהקדמה ניתן להזמין מנת חומוס ביצור עצמי,או תוספת להשלמת הארוחה, ניתן לקבל ממבחר הפסטלים והקובות הניצבים על מגשים בכניסה למסעדה.

7 רחוב גדרה פינת אלנבי רחוב מקביל לכרמל בהמשך נהפך לרחוב יום טוב

רחוב אלנבי 60 ( בגדרה 19) בר המנזר

פתוח כל ימות השבוע, 24 שעות ביממה, טלפון 03-5173015       .

בצידה הימני של הכניסה לשוק הכרמל ,ברחוב גדרה 19 ממוקם בר המנזר,קשה לקבוע במדויק את סיווגו של המקום, כבר של משקאות לחובבי הטיפה המרה, בעיקר על הדלפק שעליו ברזי בירה,ומעט שולחנות בחללו,וכמובן בר אוכל ונשנושים,לאנשי הבוהמה משוררים וסופרים וסתם מלהגים,או מקום מפגש לאנשים שכיסיהם מצומצמים ולתיירים ששמו של המקום דלף לאוזניהם ובעליו ליאור הר-גיל המשמש גם כטבח מספק את רצונם של המתארחים במקום.

ברקע של הבר מושמעת מוזיקה וליד הדלפק ניתן לאחוז בכוס יין,אלכוהול או סתם בירה טובה,לצד אלו ניתן להזמין מנת פרה ונקניקיות,כבד קצוץ,גרבלך עם פת לחם,איזה צלע כבש נמוך,עלי גפן,צלוחית איקרה ולחם,פסטה לצמחונים ומנות המשתנות על פי חומרי הגלם שבשוק,בקיצור מקום חמוד ללגימה ובליסה תחת ענני הבוהמה שמתקבצת כאן במיוחד בסופי השבוע.

רחוב גדרה 26 פינת הילל הזקן - מסעדת גדרה 26

במסעדתו של אמיר קרונברג ניתן לשבת ליד הבר,בחלל המסעדה וברביצה על כסאות ושולחנות שמחוץ למסעדה,סועדי המ סעדה נמנים על תושבי הסביבה,צעירים ומבוגרים ששמה של המסעדה הגיע לאוזניהם ,לאחר שמתמקמים ניתן להזמין אחת ממנות הבית שאחת הידועות היא מנת הקובה הממולא בפרות ים לצד גבינת עיזים,מנה מסורתית של גרבלך ותפוחי האדמה,מנות של פרות ים,מנת כדורי הבשר בסגנון השוודי ועוד.

לאורך היום מתחלפים סוגי המנות המוגשות כמו הקציצות במיץ העגבניות דרך תבשילים בסגנון הפרסי,החל משעות הצהרים ובשעות הערב מוגשות מנות היום המורכבות מדמיונו של אמיר וממגוון החומרים שנרכשו בשוק הכרמל באותו היום, הכוללות פלונטה,צלעות כבש נמוך ועוד,יש לתת את הדעת למנות הקינוח המיוחדות המסיימות ארוחה טובה .

רחוב גדרה 28 המלבייה

המלבייה פתוחה בכול ימות השבוע בין השעות 10:00-02:00   בלילה.

משקה המלבי הים תיכוני (תורכי) תופס אחיזה ברחוב לאוהבי המשקה המתקתק,דוכן המלבי הצמוד לבר המנזר,פיתח שני סוגים למשקה,המשקה רגיל שבסיסו חלב והמשקה לצמחונים וטבעונים שבסיסו חלב סויה וקרם קוקוס,המשקה המסורתי מוגש בכוסות זכוכית בתוספות קלאסיות של סירופ מי ורדים ובתוספת וניל וקינמון,או לימון והל ורוטב קרמל, או שכבה מפוזרת של קוקוס ועליה מפוזר חופן בוטנים.

שוק הכרמל מסעדת דגי אלי

מסעדה הממוקמת בצמידות לחנות הדגים אלי שברחוב יום טוב 7 ,אחת הסמטאות היוצאות מרחוב שוק הכרמל, רחוב גדרה פינת אלנבי רחוב מקביל לכרמל בהמשך נהפך לרחוב יום טוב ,טלפון 03-7399953 , מחירים סבירים יחסית למסעדות ,המסעדה פתוחה בימי השבוע פרט לשבת בין השעות 10:00-16:00.

ניתן להזמין מנות מדג בקלה (קוד) מטוגנים בתוספת צ'יפס סלט ומטבלים, או סוגים שונים של דגים צלויים, כמו ברבוניות, מנת סביצ'ה ושתייה .

 

 
 
 
בניית אתרים - שרקור