דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

שוק הכרמל סיור אוכל ברחוב הראשי רחוב הכרמל דוכן אחרי דוכן

 

התחלה הסיור ממפגש רחוב אלנבי והרחוב הראשי של השוק רחוב כרמל

רחוב אלנבי 60 ( בגדרה 19) בר המנזר

פתוח כל ימות השבוע, 24 שעות ביממה, טלפון 03-5173015       .

בצידה הימני של הכניסה לשוק הכרמל ,ברחוב גדרה 19 ממוקם בר המנזר,קשה לקבוע במדויק את סיווגו של המקום, כבר של משקאות לחובבי הטיפה המרה,שנלגמת בעיקר על הדלפק שעליו ברזי בירה,ומעט שולחנות בחללו,וכמובן בר אוכל ונשנושים,לאנשי הבוהמה משוררים וסופרים וסתם מלהגים,או מקום מפגש לאנשים שכיסיהם מצומצמים ולתיירים ששמו של המקום דלף לאוזניהם ובעליו ליאור הר-גיל המשמש גם כטבח מספק את רצונם של המתארחים במקום.

ברקע של הבר מושמעת מוזיקה וליד הדלפק ניתן לאחוז בכוס יין,אלכוהול או סתם בירה טובה,לצד אלו ניתן להזמין מנת פרה ונקניקיות,כבד קצוץ,גרבלך עם פת לחם,איזה צלע כבש נמוך,עלי גפן,צלוחית איקרה ולחם,פסטה לצמחונים ומנות המשתנות על פי חומרי הגלם שבשוק,בקיצור מקום חמוד ללגימה ובליסה תחת ענני הבוהמה שמתקבצת כאן במיוחד בסופי השבוע.

רחוב אלנבי 60 (בכניסה לשוק) מסעדת פסטה בסטה

לאוהבי הפסטה והמנות הזולות סניף נוסף של רשת מסעדות הפסטה ,המספק פתרון זול לאוכל האיטלקי והפחמימות,מסעדה המספקת במהירות מנה לרעבים ,המנות המוגשות כוללות :פטוצ'יני,פסטה,רביולי,ניוקי,פוזילי ועוד,יש להניח כי המחיר הנמוך יחסית של המנה וטעמו לקהל הסועדים,יוצר קהל סועדים לאורך שעות היום במקום.

רחוב הכרמל 3 חנות המאפייה

מאפיית מאפים קטנה שנפתחה זה מקרוב,בדוכן ניתן לרכוש בורקסים,רוגלך,עוגות ועוגיות המוצרים נאפים במקום בחלקו הפנימי של הדוכן לבעלי קשרים ניתן לרכוש כוס קפה בכוס נייר והרי לכם פתיחת בוקר היום ,בשפה הירושלמית (הסופתח ) בטרם מתחיל הסיור לעומק.

רחוב הכרמל 3 מעדניית שושנת הכרמל

במעדניית הנמצאת בקומת הקרקע בבית שהיה שייך למשפחה מתחילת המאה העשרים,נמכרים דגים כבושים ומעושנים (ניתן לקבל פילוט),הסרדינים,החמוצים ושאר סחורות הייבוא,ניתן לרכוש דג מפולט בתוך מיכל פלסטיק לרכוש דבר מאפה במאפיה שבקיר שעל יד,איזה בקבוק שתייה וישנה ארוחה ביתית נהדרת .

רחוב הכרמל 5 הקיוסק של סמי

קיוסק וותיק בטעם פעם התפאורה בהתאם, המגיש מספר מנות שאותם ניתן לאכול בישיבה ליד שולחנות וכסאות,בקיוסק ניתן לקבל מנות בפיתות או בצלחת שיפודי בשר,או מנות שקשוקה לוהטת,לגבי הטעם תשאלו את זקני האזור המשמש להם כמקום מפגש.

דוכן פינתי הדים סאם המקורי (ממול לקיוסק של סמי)

הדוכן ממוקם בפינת הכרמל ורחוב רמב"ם, הפנייה השנייה מתחילת השוק ברחוב הכרמל אין מקום לשבת ,ניתן לרכוש כופתאות מאודות בסלי נצרים ,שממולאות בירקות מאודים בעוף או אווז בצבעים שונים,ניתן לרכוש לבית באריזה ,מספר כופתאות או לקבל אחת ולבלוס בעמידה .

רחוב הכרמל 5 פינת הלאפה והלבנה הדרוזית

כמו פטריות אחרי הגשם צמחו דוכני ההלבנה בפיתה הדרוזיות בירידים,בדוכנים ובכול אירוע חברתי,תחילה מופיע בדוכן הלבנה לאפה (בשפת הירושלמים אש תנור" המוכנת אל מול עינינו על גבי חצי כיפה מלוהטת מתחתית,לאחר ההתבססות מגיעים יתר מוצרי המזון,השמנים,הזיתים,הממולאים כעלי הגפן,הסמבוסק ובעונה תורמוסים מתוך סיר מהביל.

רחוב הכרמל 5 אוליה בר שמנים

בר השמן והסנדוויצ'ים שבסגנון הקטאלוני ,נפתח בשנים האחרונות כשלוחה של רשת אוליה המתמחה   בשמנים,החנות שאיננה כשרה פתוחה בימים ראשון-חמישי בשעות   09:00-19:00 וביום שישי בשעות 09:00-16:00 טלפון 03-5100663.

על קיר מדפים ניצבים בקבוקי השמן לסוגיו השונים,קיימת פינת טעימה,על מדפים נוספים ניצבות צנצנות רטבים וחרדל, זיתים ,דלפק שעליו ברז בירה מהחבית,מעמד למשקה הגזוז בטעמים שונים,לבליסה מוכנים במקום סוגי טאפס בסגנון קטלוני,ומנות הדגל של סנדוויצ'ים מסוגים שונים,או סתם פלטה של סלט ירקות קצוץ המתובל בשמן.

רחוב הכרמל 7 דוכן הצ'יפס המסולסל המשופד

דוכן הקטנטן הנטוע בין חנויות השוק,מפתיע בנשנוש של תפוח אדמה מסולסל כבורג על שיפוד,שיפוד זה, מוטבל בשמן רותך ולאחר שנצלה ,מועמס במלח ומצטרפת אליו כוס לימונדה והכול במחיר מצחיק של 10 שקלים.

רחוב הכרמל 9 תא קופיז שבין החנויות

הדוכן שבתחילת השוק ,מציע משקאות ושיקים העשויים ממיץ טרי וסחוט של פרות מסוגים שונים ,במחיר קבוע של חמישה שקלים ,רוויה ליום חם.

רחוב הכרמל 11 המאפייה

מאפיית הלחם והמאפים משמש סניף למאפייתו של אורי שפט ,במאפיה ניתן לרכוש לחמים מסוגים שונים ודברי מאפה, הכוללים עוגות,בורקסים,קרואסונים נימוחים,וסוגי עוגיות שונים.

רחוב הכרמל 11 מקור הברכה (המקום של דוד)

דוכן על האש, מקום לסעוד בו בשרים שניצלים כמו קבבים וחלקי עופות ,הניצלים על פלטה הפלנצ'ה בסגנון המעורב הירושלמי,הבשר מוכנס לתוך פיתה או בגט,בתוספות ירקות וחמוצים,ניתן לקבל את המנה על צלחת פלסטיק,עם כוס שתייה צוננת.

ניתן לקבל על צלחת פלסטיק גם פסטות עם בשר,או פסטה בולונז וכמובן את השקשוקה הישראלית הבלתי נמנעת.

רחוב הכרמל 11 חומוס הכרמל (חומוס מגן דוד)

מסעדת החומוס פתוחה בימים ראשון-חמישי בשעות 08:00-17:00 ביום שישי משמונה עד שלוש אחר הצהרים.

הכניסה למבנה הנמצא בשרשרת החנויות מאחורי דוכן הירקות בשורה הפנימית של השוק,מזכיר בשערי הזכוכית כניסה לבית כנסת ,בזכות מגיני הדוד הגדולים שעל הדלתות,התקרה הגבוהה,ספסלי בית כנסת המשמשים לישיבה,ספרים על מדפים לאורך הקירות,ואפילו ספר תורה פתוח על אחד הקירות זאת התפאורה .

לאחר הכניסה מבעד לדלתות מגיעים לחדר שבו ממוקם דלפק שרות עצמי,בחלק השמאלי של המסעדה נמצא אולם הישיבה של המסעדה הכולל שולחנות וכסאות נוספים, מנת החומוס נמכרת בחמישה עשר שקלים,מנה במראה קטיפתי ועדין,למנה מצטרפים מלפפון חצוץ ובצל וחריף אסלי תימני.

רחוב הכרמל פינת רחוב רחוב רמב"ם 1 דוכן הבירה ביר בזאר

רחוב רמב"ם הפנייה השנייה שמאלה ,מתחילת רחוב הכרמל מתחבר למדרחוב נחלת בנימין

דוכן הבירה פתוח בימי השבוע בשעות 10:00-19:00.

דוכן הבירה נראה כמו שאר דוכני השוק,מסביב לדוכן הבירה מוצבים כסאות בר מוגבהים וללוגמי אחת מתשעים סוגי הבירה הנמצאים במקום והנמזגים חלקם משלושה ברזים ,חלקם נמכרים בבקבוקי הבירה רובם של 330 מ"ל,כאשר אוזלים שרפרפי המושבים המוגבהים אוחזים המזמינים את הבירה בידם ולוגמים בעמידה ליד הדוכן.

הבירות הנמכרות מובאות לדוכן ממבשלות הבירה הרבות שצצו בארצנו כמו פטריות לאחר הגשם,כולל בירה שמופקת בידי ליאור וויס הבעלים,עיקר החגיגה נעשית בימי השישי ,אך גם בשאר ימי השבוע,ביחד עם הבירות מוגשות מנות של אוכל בסגנון סנדוויצ'ונים ונקניקים ונקניקיות, או נתחי דג מלוח או מעושן , מקום מפגש לצעירים ותיירים כחוויות רחוב ללגימת בירה והווי.

פלאפל רמב"ם רחוב רמב"ם 2 פינת הכרמל

דוכן הפלפל הוותיק והקטן, הדוכן פתוח בימים ראשון-חמישי בשעות   8:00-18:00 ביום שישי בשעות 08:00-15:00 ,פלאפל כשר.

הדוכן שנפתח בידי האב לפני שנים רבות ובנו אלעד ממשיך לשרת את לקוחותיו כבר למעלה מחמש עשר שנים , את חומרי הגלם ממשיכה להכין האם ,התור הצובא של לקוחותיו מעיד על קליעה לטעמם,מנת פלאפל בפיתה המוגשת עם תוספות בסגנון הפשוט והמשביע את הרעבים.

דוכן דים סאם רחוב רמב"ם 2 פינת רחוב הכרמל

על דלפק דוכן כופתאות הדים סים ,מונחים סלסילות אידוי ,בצבעים שונים ובמילואים שונים של : מילוי בשר עוף או בקר,ירקות מאודים,פרות ים,פטריות,טופו ובטטה,למנה מצורף רטבים של טריאקי או סויה, כמובן אין להתעלם ממנות הקינוח המתוק של האננס הטרי המוגש בכוסות או על שיפודים.

באני צ'או, הכרמל 13 פינת ישכון 40, שוק הכרמל

באני צ'או פתוח בימים שני –חמישי בשעות 11:00-17:00,ביום שישי פתוח מהשעה 11:00-16:00 לאוכל אין הכשר.

דוכן אוכל שבו מטבחון זעיר,דלפק קטן מרכזי ומספר כסאות,המשלב מאכלי מזרח טבולים ברטבים מתובלנים כיאות,המוגשים בלחמניית חלה (סנדוויץ), או מנות על מצע של אורז,המנות המוגשות בשר פרגיות או בקר,מנות תבשילי ירקות עם קארי,שקשוקות בלחמנייה,או מאכלים מדרום אמריקה.

רחוב כרמל 20 דוכן פלאפל או הסביח

המוכרת הניצבת מאחורי הדלפק ,מציעה מנות אוכל רחוב במחירים סבירים , המוכנסים לפיתה לזלילה בעמידה או בישיבה ,בדוכן מוגשות מנות של פלאפל,שקשוקה,או מנת סביח מקום של קבועים מסוחרי המקום ומאורחים חוזרים .

רחוב הכרמל 21 פינת רחוב רבי מאיר פטיט מאמו ( petit mamo )

רחוב רבי מאיר הפנייה הרביעית ימינה,מתחילת רחוב הכרמל ממפגש עם רחוב אלנבי.

מסעדה קטנה לאוכל מוכן ביתי,סניף של המסעדה מכרם התימנים ,המתמחה בהכנת אוכל ללקיחה לבית,בתוך מיכלי פלסטיק (שלושה גדלים ומחירים משתנים)ניתן לרכוש מבחר מאכלים מוכנים הנשקפים מבעד לוויטרינה,ניתן גם בסגנון מאכלי הרחוב לרכוש מיכל או צלחת פלסטיק שלתוכו הוכנס המאכל המבוקש ובעזרת כלי אוכל מפלסטיק לבלוס ברחוב ובעמידה, או במעט מזל לתפוס את אחד המושבים המעטים.

המנות הפחמניות הנמכרות כוללות : עוף בתנור ,קציצות שונות,דג מרוקאי ,מנות חומוס עם תוספות שונות כולל בשר טחון, מנת חציל ובשר,ממולאים .

מסעדת (דוכן דלפק) השומר 1, ברחוב השומר 1 פינת שוק הכרמל

רחוב השומר הפנייה הראשונה שמאלה מתחילת רחוב הכרמל מתחבר למדרחוב נחלת בנימין.

שעות פעילות בימי ראשון – חמישי בשעות 09:0018:00 ,ביום שישי בשעות 8:30 עד לפני כניסת השבת, המנות כשרות.

שתי שיטות להגשת האוכל בדוכן הצבוע צהוב ,שמסביבו דלפק ושרפרפים גבוהים,האוכל מוגש בתוך חלה שתוכנה בוצע ממנה,או בהגשה בצלחת ,המנות כוללות מנות צמחוניות או בשריות,חציל שנשרף נחתך לפרוסות ומוגש עם טחינה ולחמנייה לידו, חציל שלם הנצרב נחצה לשנים ומוגש עם טחינה,חצי כרובית שנצלתה,שני סוגי שקשוקה בצלחת,וסלטים.

מנות בשריות הכוללות קבב בתוספת חציל, או רוסטביף של בקר, או מעורב ירושלמי בתוך חלה קטנה,מנה נוספת המוגשת בתוך החלה הקטנה היא הערוק שהן קציצות המורכבות ממספר ירקות שורש ,עליהם מונחים רטבים מסוגים שונים וביצה מבושלת שפוכה עליהם,ניתן ללגום שתייה קרה מוגזת או לימונדה או בירה.

חומוס קלבוני רחוב השומר 2 פינת רחוב הכרמל

מסעדת החומוס פתוחה בימי ראשון-חמישי בשעות 08:00-18:00,ביום שישי בשעות 08:00-16:00.

המסעדה עברה למשכנה החדש מרחוב ישכון שבשוק,ממול לפתח החנות מספר שולחנות וכסאות לישיבה,בתוך המסעדה כעשרה שולחנות וכסאות כולל כסאות בר,במסעדה מגישים חומוס עם פול או גרגרים,מסבחה ,כדורי פלאפל , סלטים, לבנה, סוגי חביתות ושקשוקות ותוספות מצומצמות קיימות עוד מספר מנות של ירקות שאינן בתפריט,לסיום ניתן להזמין כוס קפה בתשלום נוסף,מחירי המנות סבירים והמזון טעים .

הכרמל 21 (פינת רבי מאיר) שמואל הקבביה

פנייה רביעית ימינה מתחילת רחוב הכרמל , 6311650־03, שעות פעילות: בימים ראשון־חמישי בשעות 11:00־18:00,ביום שישי בשעות 11:00־ 16:00,מנות כשרות.

תחילתו של המקום כדוכן אוכל לפני למעלה מעשר שנים,כאשר החלה המהפכה הקולינרית לחדור לדוכני השוק,עבר הדוכן והשתרג והפך למסעדה,מספר המנות המוגשות אינו רב,המנה המככבת היא מנת הקבב בפיתה או בסוג לחם אחר.

קיימת הקפדה על טיב הבשר והטריות,המוגשת כמנה בצלחת עם תוספות,המעורב הירושלמי קיבל צביון ופרוש תל אביבי,בפיתה או צלחת ותוספות,כיאה לטרנד העכשווי בתל אביב קיימת מנה צמחונית של ירקות שנצרבו על משטח צלייה הפלנצ'ה בשלוב טחינה.

בימי החורף הקרים מספק שמואל קעריות מרק בטעמים שונים,על פי חומרי הגלם העונתיים שנרכשה באותו היום בשוק.

רחוב הכרמל 33 דוכן הסחלב הפצפון אצל דריו

הסחלבייה מצודה לבית הקפה קפה בשוק,בדוכן ניתן לרכוש כוסות סחלב ,צלוחיות מלבי,כוסות קפה מהביל,גזוז בטעמים בסגנון קום המדינה,ניתן לנשנש גם סנדוויצים וטוסטים,שעות הפתיחה תלויות בהשכמה וברצון של הבעלים לעבוד באותו היום בדוכן.

רחוב הכרמל 33 דוכן הפלאפל הפצפון

דוכן פלאפל שאינו נושא שלט לשמו,אוכל בסיסי הוא סגנונו,ניתן לרכוש מנת פלאפל מוזל בעשרה שקלים , או שניצל בפיתה ולהחלקת המזון ניתן לרכוש משקה קר כמו לימונדה או ברד.

רחוב הכרמל 34 דווקא גורמה דוכן הגבינות טלפון 5919761־052,

אחת מחנויות הוותיקות של רחמים עבודי (שנמאס לו מדוכן הירקות והסב אותה לגבינות) לממכר גבינות בשוק הכרמל,על דוכן מכירות ארוך ובתוך הדוכן מונחות כארבע מאות סוגי גבינות מתוצרת הארץ ומיבוא,גניבות מרחבי העולם שרובם אינו כשר,בין הגבינות הישראליות נמנות מחלבות: שי זלצר,עברי,צוריאלי,גבינות מחלב צאן ומחלב פרה.

מחירי הגבינות זולות יותר בשוק מגבינות דומות ומקבילות הנמכרות במעדניות תל אביב,המחירים אף יורדים בסוף יום העבודה של יום שישי ,כאשר שאריות וגבינות שנפתחו נמכרים במחירים זולים יחסית, ניתן לטעום מסוגי הגבינות המוגשים לטעימה.

לבשלנים הרוצים לשדרג את מנות המרק שלהם או את העוגות הנאפות,מוטב שיקנו צנצנת קרם פרש,(שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים המיובאת מארצות הנכר באירופה), או כדורי מוצרלה .

רחוב הכרמל 38 דוכן קובה ביס

דלפק שליו מונחים קוביים מטוגנים במספר מילויים ,הקובה מוכן בעבודת יד ,חלקם של הקובה מיועדים לצמחונים וטבעונים הממולאים בפטריות או ירקות,אותה מתכונת לסיגרים במילויים שונים,מחיר קבוע ליחידה במרכז הדלפק מוצב שלט שקובע שמי שאינו מרוצה מהאוכל,אינו חייב לשלם .

רחוב הכרמל 38 קפה בשוק

בית הקפה החדש יחסית החליף את העסק   הקודם קפה שטרן (בית המסחר לתערובות קפה וטחינתם) שהוקם בימי העלייה השלישית של היקים,הקימו אותו אשר שטרן ובנו יעקב עד שאפס כוחם,והעבירו את המקום לחסות המפעילה החדשה שירי קצב,בעלת בית קפה תל אביבית.

במתכונתו החדשה פתוח קפה בשוק בימי א-ה בשעות 07:00-18:00 וביום שישי בשעות 07:00-15:00,במקום נמכרים פולי הקפה ותערובות הנטחנות במקום,למבחר הסחורות הנמכרות התווספו חליטות תה בסוגים שונים.

לקפה בשוק מגיעים הסרוטים של משקה הקפה ,המתרפקים על העבר ומבקשים תערובות קפה שצרכו לאורך שנים,לאוהבי לגימת קפה,ניתן להזמין כוס קפה בתערובות שונות הנרקחות אל מול עיניהם ,אשר מוגשות ליושבים על שרפרפי המקום ליד הדלפק, בכוסות מהבילות ללגימה איטית ורוגעת.

רחוב כרמל 38 מסעדת ארפ'ס ארפה בפינת שפ"ר בסוף שוק הכרמל טלפון 6884788־054

המסעדה פתוחה בימי ראשון-חמישי בין השעות 09:30-18:30ביום שישי בשעות 09:00 – עד שעה לפני כניסת השבת,המנות אינן כשרות.

מסעדה בסגנון דרום אמריקאני,כאשר מנת הדגל היא מנת האריפה ,אוכל ונצואלי כמו הפלאפל שלנו,חביתיות מקמח תירס שאותם מקפלים וממלאים במילואים שונים כמו בשר עוף או בקר ולזה מוסיפים אבוקדו,עגבניה וגבינות צ'דר ומלוחה ,קיימת גם האריפה הצמחונית הכוללת שעועית ירוקה וגבינות,האריפה מונחת על משטח אפייה לצלייה קלה על מנת שהגבינה והבשר יתערבבו והמיץ ייספג בתוך דפנות החביתית .

בישראל קבלה המנה שדרוג ומוכנסת לתוך פיתה עם תוספות,מנות נוספות הם כדורי הגבינה בציפוי,או כיסוני אמפנדס   או מנת שעועית שחורה.

רחוב הכרמל 38 דוכן אוכל בר אוכל

בחזית בר האוכל ניצב דלפק ושרפרפים גבוהים בחזיתו,משטח צלייה ניצב לפני הדלפק,עליו מונחים: קציצות,קבב,נקניקיות מרגז, מעורב ירושלמי,מחבת עם שקשוקה או ירקות צלויים שהוזמנו בידי הלקוחות והנצלים אל מול עיניו,הקרבה למשטח הצלייה מעבירה את ריחות הצלייה הישר לאפו של המזמין ובגדיו.

אל המנות העיקריות מוגשות פרוסות לחם בסלסלה,שני מטבלים וסלט קטן , האוכל מחליק בגרון בעזרת כוס מיץ בטעמים שונים,שעות הצהרים הם שעות הלחץ ומוטב להקדים במעט על מנת למצוא מושב פנוי.

רחוב הכרמל 39 בורקס תורכי אורגינל בכניסה לשוק מרחוב המלך ג'ורג' 5176980־03

הבורקס התורכי מוגש בצורות שונות ובטעמים שונים,המפורסם שבהם הוא בורקס השבלול ששמו התורכי הצ'וקור,בורקס מבצק עלים,הממולא בגבינת קשקבל,או תרד או במילוי חצילים,או כמו שנאמר מעורב,אנשי העלייה הבלקנית מחליקים את הבורקס עם משקה היוגורט איירן .

בנוסף למנת הדגל ניתן לקנות בורקסים מסוגים שונים,מאפים ועוגיות מתוקות,מנה של בורקס הנקרא סו בורק (פשטידת אטריות מיוחדת )שמוכן מבצק רגיל הנחתכים לאטריות וסופה כפשטידת לזניה אטריות איטלקית,בל נשכח את הקינוחים המסורתיים של סוגי הסירופים בשלוב הפרות היבשים.

רחוב הכרמל 40 ירוקים מיוחדים של אמנון טובי

דוכן עשבי הטיבול של אמנון ,מביאה ללקוחות מבחר אין סופי של עשבים וירק,על פי העדות וטעמם בטיבול המאכלים של הלקוחות,דוכן המוכר את סחורתו הטרייה והזולה יחסית לחנויות, למעלה מארבעים שנה ברציפות,ירקות ועשבים בטעם אסייני שאיננו מוכר במחוזותינו והמיועדת לעובדים הזרים ולתיירים ישראלים שחזרו מארצות דרום אסיה.

רחוב הכרמל 40 פינת רחוב רמב"ם 1 דוכן הבירה ביר בזאר

דוכן הבירה פתוח בימי השבוע בשעות 10:00-19:00.

דוכן הבירה נראה כמו שאר דוכני השוק,מסביב לדוכן הבירה מוצבים כסאות בר מוגבהים וללוגמי אחת מתשעים סוגי הבירה הנמצאים במקום והנמזגים חלקם משלושה ברזים ,חלקם נמכרים בבקבוקי הבירה רובם של 330 מ"ל,כאשר אוזלים שרפרפי המושבים המוגבהים אולזים המזמינים את הבירה בידם ולוגמים בעמידה ליד הדוכן.

הבירות הנמכרות מובאות לדוכן ממבשלות הבירה הרבות שצצו בארצנו כמו פטריות לאחר הגשם,כולל בירה שמופקת בידי ליאור וויס הבעלים,עיקר החגיגה נעשית בימי השישי ,אך גם בשאר ימי השבוע,ביחד עם הבירות מוגשות מנות של אוכל בסגנון סנדוויצ'ונים ונקניקים ונקניקיות, או נתחי דג מלוח או מעושן , מקום מפגש לצעירים ותיירים כחוויות רחוב ללגימת בירה והווי.

רחוב הכרמל 42 מרכז הבוריקה

שעות פעילות: ראשון - חמישי: 10:00-18:00, שישי: 10:00 - שעה לפני כניסת השבת. כשר .

הויכוח האם הבוריקה (בוריק) הוא מאכל תוניסאי או מאכל הוא עתיק כאורך זקני,אך ברור הוא כי הוא הגיע אלינו מצפון אפריקה, פירושו של שמואל קובי בהכנת המנה בהשראת סבתו ובמתכוניה המוגשים בדוכן הבוריקה שלו ,העשוי מעלי סיגר של בצק עלים בעבודת יד,לדף מוכנסות ביצה ותפוח אדמה שטוגנו בשמן,דף עלי הסיגר נסגר ומוכנס לתוך פיתה בלוית חתיכות עגבניות ותבלינים,בקיצור פחמימה בתוך פחמימה.

את מנת הבוריקה ניתן להזמין ללא הכנסה לתוך פיתה,במקום מטוגנים בשמן גם המאכל המתוק ספינ'ג,להחלקת הפחמימות ניתן לקבל מנת מלבי ממותק,אוף נזכרתי מומלץ להכניס אטמים לאוזניים ,עקב סמלו המסחרי של שירתו וצעקותיו של שמואל לעודד את לקוחותיו להגיע לדוכנו .

רחוב הכרמל 44 עשבי תיבול של כרמלה

דוכן עשבי הטיבול של אביטל נחמיה,מביאה ללקוחות מבחר אין סופי של עשבים,חסות,צנונית וירק,סחורה המבוקשת בידי לקוחות מעדות שונות וטעמם בטיבול המאכלים שלהם בעת הבישול,דוכן המוכר את סחורתו הטרייה והזולה יחסית לחנויות, מספר שנים,בחירת הירק מתבצעת בהצבעה באצבע על המוצר המבוקש ,משום שאביטל חרש אילם.

רחוב הכרמל 46 דוד מלך האבוקדו

חנות הפרות של דוד שספח לשמו את התואר מלך האבוקדו , חנות שגאוותה במבחר הפרות המובחרים הנמכרים בה,דוד מקפיד לרכוש סחורה בעלת מראה נאה,בתקופת הקיץ מפורסם דוכנו בזכות התאנים הצבעוניות והעסיסיות הנמכרות בדוכן,עוד נמכרים בדוכן רימונים בעונה,מנגו,אבוקדו,תמרים,פסיפלורה ,ענבים ועוד.

רחוב כרמל 48 פלאפל מתנה

דוכן הפלפל הקטן ,מציע מנות פלפל בפיתות שהוכנו ביד אוהבת,ליודעי דבר ניתן לקבל גם סביח, במחיר המנות מגוחך (פחות מעשרה שקלים),להורדת הביסים רוכשים כוס שתייה קר או גזוז בכוס במחיר 3 שקלים.

רחוב הכרמל פינת רחוב קלישר 1 סבתות מבשלות, 700-70-66-95 -1 .

שעות פעילות: ראשון - חמישי: 08:00-19:00, שישי: 06:00 - שעה לפני כניסת השבת. כשר

דוכן האוכל המוכן ממוקם בסוף שוק הכרמל במפגש רחוב הכרמל ורחוב קלישר,תחילת דרכה של המסעדה בבישול של הסבתות,אלא שהביקוש והגיל יצר מצב של העסקת טבחים המבשלים את מאכליהם כיום על פי המתכונים שלהם.

גאוות המקום הוא יום השישי שבו נמכרים המאכלים המבושלים בסגנון הספרדי והאשכנזי במקום דלפק המיועד לצמחונים וטבעונים בזכות מבחר הסלטים הרב המוכנים בעבורם בשאר ימי השבוע פועלת המסעדה לטובת הרעבים המקומיים והתיירים,כמסעדה מזרחית רגילה בזכות מאכליה לאוכלי הבשר והמנות לצמחוניים,ניתן גם לרכוש ממולאים על פי משקל ממולאים מטוגנים ,מנות מוסקה,מנות דגים ועוד.


 
 
 
בניית אתרים - שרקור