דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

תל אביב סיור ברחובות נוספים שבשוק לוינסקי עסק אחרי עסק

 

דיינר עוגי'ז Oggies food רחוב מרחביה 4

הדיינר פתוח בימי שני-חמישי ושבת בשעות 17:00-02:00 אחרי חצות,ביום שישי בשעות 10:00-16:00.

דנייר בסגנון אמריקאני,שבו שולט דלפק ארוך,בדנייר מגישים מנות בשריות אמריקאניות כמו המבורגרים,כנפיים בתיבול שונה,נקניקיות ,סלטים וצ'יפס בסגנון אמריקאני,צלחות בשרים קרים וחמים בסגנון הבישול וההגשה מברצלונה,מבחר מנות קטנות,צלחות נקניקים מעושנים וייבשים,לקינוח ישנה מכונת קפה ופודינג בטעמים שונים ובל נשכח את המשקאות החריפים והבירות.

מעדניית לופו לדגים רחוב מרחביה 6 שוק לוינסקי טלפון 03-6830638

מעדנייה המתמחה בסוגים שונים של דגים כבושים ומלוחים ומוצרי לווי של דגים,במעדניה של לופו ניתן לרכוש : סלטי דגים,ביצי דגים,הרינג,לקרדה,סלמון מסוגים שונים,טונה,נסיכת הנילוס,מקראל,מטיאס ועוד,סלטים מתוצרת הארץ,חמוצים ועוד.

קונדיטוריית אלברט לעוגות ומרציפנים, מטלון 36, שוק לוינסקי 03-6823863.

פתוח בימי השבוע בימי שלישי – שישי בשעות 8:00-17:00, ביום שישי: 08:00-15:00.

בשנות השלושים פתח אלברט הקונדיטור העולה מסלוניקי ,את המגדנייה והמאפייה שבמקום מגוריו שכונת פלורנטין הקונדיטוריה הראשונה שלו,בשנות השישים פתח את המקום החדש שבו ממוקמת הקונדיטוריה עד היום,בנו יהודה יעקוב ממשיך את דרכו של אביו תוך שימוש במתכונים שהביא אביו לארץ.

פרסומו של המקום הצנוע ,נבע מהמרציפנים המיוחדים שלו, שאותם מכין בנו יהודה מחומרים טובים ללא קיצורי דרך ומשימוש בשקדים נכונים,ומהעוגיות התרגימה המסורתיות במיוחד עוגיות השקדים,המעמולים,הבסבוסות,עוגיות המרנג ועוגיות הפרות המיובשים,אך הגאווה מעוגיות הנקראות מרוצ'ינוס העשויות משקדים,עוגיות המוכנות לאורך כול השנה ולא רק לקראת חג הפסח.

עוד ניתן להשיג בקונדיטוריה,בלינצ'ס מסוגים שונים,עוגות שטרודל ועוגות שהמרכיב המרכזי הוא פרות מיובשים,עוגות קדאיף,תוך הקפדה על שימוש בחומרים טובים .

חמארת הבירות של הפולני (מתתיהו המקלל) בפינת הרחוב מטלון 41 ורחוב זבולון

אין אני זוכר זמן רב את פיו מפיק המרגליות בקללות ,של מתי לנדשטיין ,שהזכיר לוותיקים את הכלל הידוע ,שאין מקללים ליד נשים,הדבר נובע אולי מגילו המופלג, אך האגדה האורבאנית של ימי הקללות,עדיין מושכת קהל לקוחות חדשים וותיקים לטעום וללגום בחמארה של האגדה מתי.

במנהגי העבר וההווה קיים המנהג לדרוש בשלום הנוכחים בקללות בין הוותיקים חברי הפרלמנט המתכנס ,לבין פיו שעדיין לא ייבש לגמרי של הקשיש,כחלק מההווי של החמארה,שאותה כיום מנהל שמוליק נכדו .

מחוץ לבירה המועדפת גולדסטאר הנלגמת במקום ,ניתן לבלוס מנת דגים מלוחים,סלט איקרא,צלחת נקניקים,מנת סרדינים,כבד קצוץ ,או סתם ארוחת בוקר בסגנון הקבוץ של חביתה וסלט.

טברנה אוזריה רחוב מטלון 44

החמארה שהחליפה את אריק'ס בר ברחוב מטלון, פתוחה בימי השבוע כולל יום שישי ,משעות הצהרים עד שעות הלילה המאוחרות,

החמארה היוונית אוזריה בניהולה של אביבית פריאל ,ממוקמת ממול לחמארה של מתי המקלל,חמארה שאימצה את הגישה המודרנית של תרבות והאוכל של יוון הבלקנית,מאזות על השולחן וכוסית אוזו או ראקי ביד,בשעות היום ניתן לקבל מנה עיסקית,ומנות כמו נמת ארוז ריזוטו,סרדינים ממולאים,סופלאקי,מנות חלקי עופות צלויים,מנות טאפס מהמטבח הקטלוני, מנות המבוססות על התרד ומאכלי פרות ים.

בערב מתחילה השמחה בעזרת האוזו,הראקי והבירות,המצטרפות למנות האוכל הקטנות בסגנון הקטלוני והבלקני,צעירים ומבוגרים האוהבים את סגנון המוזיקה ייהנו ממוזיקה יוונית אתנית של הבזוקי,מוזיקה ספרדית ושירים ישראלים של פעם.

בר החלוצים 3 ברחוב החלוצים 3 טלפון 035231016

הבר פתוח בימים שני-חמישי ושבת בשעות 19:00-24:00,ביום שישי בשעות 12:00-24:00

בחלל הבר הקטן של נעמה שטרנליכט ובן זוגה איתן ונונו ,מתיישבים ליד שולחנות גבוהים שלידם כסאות שרפרף מוגבהים,לידם דלפק בר קטן,שלידו מטבחון מצומם,

מנות רבות מוגשות בבר כמו לשון,פרוסות לחם שעליהם מרוחים ממרחים,חלה ממולאת בחלקי עוף,מרקים,קינוחים,יינות מסוגים שונים,בקיצור מספר מנות ראשונות מצומצמות ומנות עיקריות מנות פשוטות וטעימות.

תבליני חבשוש – רחוב החלוצים 18 , טלפון 03-6836614, 054-4723294

כיום מנהלים את עסקי המשפחה הנכד אורי והאב אריה ,לאחר שהסבא פתח בשנות השלושים את מחסני היבוא לאורז,קטניות,תבלינים,שמן ומתיקה לאחר עלייתם לארץ ישראל מתימן בשוק הכרמל ,מכיוון שעיסוקם כלל יבוא בסיטונאות פתחו את העסק ומחסני הסחורה בקרבה לנמל יפו,בעת המאורעות ביפו ,נשרפו מחסני המשפחה ביפו והם העבירות את העסק למקום שהוא ניצב כיום.

חנות התבלינים של חבשוש ,משמשת כנקודת משיכה לאנשים האוהבים לבשל ,בזכות התבלינים שאינם שגרתיים והמיוחדים הניצבים לצידם של התבלינים הרגילים , תבלינים המשמשים כתרופות סבתא ולמאמינים במיסטיקה של המזרח ובחומרים כנגד עין הרע.  

התמחות נוספת של בני המשפחה היא הפרות היבשים,שמגיעים עם סוכר וללא,שלחלקן מוצמדת תווית הסגולות הבריאותיות,כמו אגוזים,חרובים,קשיו פיסטוק ועוד,בחנות נטחנים תבלינים מסוגים שונים כמו זרעי ההל לקפה,אגוז מוסקט ,פרג ,עוד נמכרים בחנות גרגרי חומוס וסוגים שונים של קטניות.

דוכן הסנדוויצ’ים והמרק דייבוצ'קה , רחוב החלוצים 41 טלפון 03-5186607

דוכן הסנדוויצ'ים פתוח בימי השבוע בין השעות 08:00-17:00,ביום שישי בשעות 08:00-15:00,שבת סגור.

איני רוצה להיקלע לויכוח איפה בתל אביב ניתן להשיג סנדוויץ הראוי לשמו,אך השמועה הנלחשת בקרב אנשי תל אביב, שבדייבוצ'קה שבניהולה של קרן אדם ,מצאו את הנוסח הקרוב למלוכה או למלכה ,שכן פרוש שמה של הסנדווצי'ה הוא עלמה צעירה .

לנוסחת הסנדוויצ'ים הטובים יש לצרף את סוגי המרקים במיוחד בחורף,המחליקים בגרון המוגשים במקום כמו : מרקי תפוחי האדמה המשולב בשומר,מרק העדשים ועוד,בתוך הג'בטות והלחמים המשמשות מצע להרכבים המנצחים המונחים עליהם ,כמו סנדוויץ הטונה,הסביח במתכונת מפתיעה,סנדוויצ'ים הכוללים סוגי נקניק או גבינות בתוספת ירק טרי, סנדוויץ הממולא בסוגי סרדינים,ביד השנייה אוחזים כוס שתייה מהבילה או קרה ,בקיצור קדימה אוכל.

ביסטרו - בר יהלומה רחוב זבולון 5 טלפון 077-5565887

המסעדה פתוחה בימי ראשון – שלישי בשעות 09:00-18:00 ,בימים רביעי – חמישי בשעות 09:00-24:00,ביום שישי עד השעה 16:99, בשבת מוגשות מנות בראנץ החל מהשעה 10:30.

הביסטרו הינו שילוב של בר ומזנון,שזכה לכינוי ביסטרון בידי לקוחותיו הנאמנים,הביסטרו בר מגיש מנות פשוטות וקלות בשלוב מנות עיקריות המשתנות לפרקים (תלוי בחומרי הגלם העונתיים) ומצב רוחה של יהלומה בעלת המקום.

ניתן להתחיל בסנדוויצ’ים הכוללים :פרוסות רוסטביף או נתחי סינטה,שמעליהם פרוסות אננס ותבלינים מן הצומח,גאוות המקום במנות הסלט כמו סלט הנקרא סלט לוינסקי הפלאפלים,הקציצות ובמרקים המשובחים המוגשים בביסטרו,או סתם בארוחת בוקר מעולה וטרייה.

בר דלידה רחוב זבולון 7, 052-4736285

הבר פתוח בימי השבוע בימים ראשון- חמישי בשעות 17:30-02:00 בלילה, ביום שבת לאחר צאת השבת עד אחרון הלקוחות,ביום שישי  מהצהרים עד 17:00בשעות הצהריים המאכלים בבר אינם כשרים.    

חמארה יוונית מסוגננת,שנפתחה לפני שנתיים ,עם פרשנות מודרנית בנטייה לתרבות האירופאית, מקום בילוי המשלב קולינריה של מנות קטנות ואווירה מוזיקאלית לבילוי שאיננה רק למוזיקת רקע למקום,אלא אמצעי לבילוי והנאה תוך לגימת משקאות בסגנון האוזו ,משקאות אלכוהוליים יינות, בירות וקוקטיילים.

מחוץ לשתייה ניתן להזמין מנות כמו : פטריות ושמן כמהין, סמבוסק זנב שור, סלט זוקיני וגבינת באפלו , כרובית על יוגורט עזים קרוסטיני סרדינים כבושים ,מעורב דגים פריכים ועוד.

מסעדת קאמי נאייב רחוב נחלת בנימין 78

המסעדה פתוחה בימים א-ה בשעות 10:00-18:00 , ביום שישי בשעות 10:00-16:00, מסעדה כשרה.

מסעדה בסגנון פרסי,המנסה להביא את טעמי המטבח הפרסי באווירה ביתית ובצבעי תבשיליה,כאשר עלו מנהליה מפרס שם עסקו גם בעסקי המסעדנות,תוך שימוש בחומרי גלם טובים,החליטו לפתוח בארץ מסעדה כהמשך לדרכם הקולינרית בעבר.

גאוות המקום ,על תבשיל החמין בסגנון פרסי המוגש במסעדה במספר צורות ,הכוללות בעיקר בשר בקר שבושל לאורך שעות בסירים ביחד עם תפוחי אדמה,ולאחר מכן מוגש לשולחן,עוד מגישים במסעדה את המאכלים הפרסיים גונדי,חורשט סבזי המורכב גם כן מנתחי בשר,עוד מוגשות מנות קבב משובח ,ניתן לקבל גם מנות בפיתה,מחלקי בשר הנצלים על שיפודים

קונדיטוריה פוני רחוב עליה 24 פינת רחוב מטלון בשוק לוינסקי טלפון 03-6821413

הקונדיטוריה פתוחה בימים א,ב,ג,ד,ה בשעות 18:00 - 06:00וביום שישי בשעות 15:30 - 06:00 .

תחילתה של הקונדיטוריה בשנות העשרים של המאה הקודמת כאשר הגיע מפולין אברהם פוני ופתח את המאפייה ללחמים בתחומי יפו,עד המאורעות של שנת 1929,אז עקר אברהם ופתח את הקונדיטוריה בפינת מטלון והעלייה.

במקומו החדש המשיך לאפות לחמים,אך במהרה הבין לנפש תושבי העלייה הבלקנית שמסביבו והחל לאפות גם בורקסים ודברי מאפה נוספים,בני מהמשפחה ממשיכים את המסורת וכיום ניתן לרכוש בקונדיטוריה עוגות,חלות,ודברי מאפה בצורות ובטעמים שונים.

מעדניית אברמנטו ברחוב פיג'וטו 8

תחילת המעדנייה בחיים אברמנטו שהחזיק חנות לממכר דגים בעיר יפו בשנות השישים בהמשך החל לכבוש דגים,אלא שהסחורה שנדוגה בנמל יפו החלה להתמעט והנמל חדל לתפקד כנמל מסחרי ולכן החל להביא דגים כבושים ובמלח מתורכיה,על מנת להתרחב כסיטונאים פתחו מחסן מכירות במקומם כיום בשוק לוינסקי.

כיום מחליפים את חיים אברמנטו, הבת סימה ובעלה קובי, בתחילת הדרך נמכרו במעדנייה סחורות שהובאו מתורכיה ארץ מוצאה של המשפחה ומיוון,בעיקר ללקוחות גדולים ובהמשך נמכרו הסחורות גם ללקוחות פרטיים,כמו אריזות של עגבניות מיובשות בשמן זית, סוגי סרדינים ואנשובי הכבושים במלח,סוגי זיתים שונים,גבינות צהובות וסוגי גבינות קשקוואל סוגי ירקות מוחמצים,דגים מוחמצים ומלוחים,ובל נשכח את הבוטרגה העשויה מביצי דג בורי, העטופים בשעוות דבורים טבעית .

 
 

 
 
 
בניית אתרים - שרקור