דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

אוכל פולני בקצרה

 

תפוחי אדמה מהווים אגדה לאומית וכורח חיוני במטבח הפולני המסורתי הכבד,מטבח שינק וספג השפעות ממדינות שכנות באירופה,סגנון הבישול כולל השפעות מהמטבח הרוסי,גרמני,הונגרי ,הכפרי ומן המטבח היהודי שהגיע ממספר תושביו היהודים הרבים במדינה טרם מלחמת העולם השנייה.

המטבח הפולני מתהדר בסוגי המרק הרבים שהוא כולל,ממטעמי בשר ואיך אפשר לא מתוספות תפוחי האדמה בסגנונות שונים,הכופתאות המכבות במרק או מחוץ לו,ממולאות בבשר,גבינה,פטריות ופירות יער, בל נשכח את הנקניקיות לסוגיהן הממולאות בסוגי בשר שונים.

מנות הדגים ,המליחים,הכבושים והמעושנים, וכוסית הוודקה הצמודה ,גם הם מרכיבים חשובים במטבח הפולני,ובל נשכח את העוגות ומנות הקינוח ,העוגיות ועוגות הפירות,והחשוב בל נשכח את הלחם הכפרי בעל הטעם והריח החיוני בכול ארוחה להשלמה ותוספת חמאה אמיתית ,ביחד עם כוסית שליבוביץ של ליקר שזיפים המחליק בגרון.


 
 
 
בניית אתרים - שרקור