דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

הערבה מסעדת מה פרם אורסולה מושב צוקים

 

המסעדה החליפה בעלים ביולי 2019 ,עדכון בדרך 
טלפון להזמנה לקבוצות אוסי וינטר 052-6838449 ,יחידים ומשפחות ללא הזמנה פשוט להגיע וליהנות.

מסעדת אורסולה פתוחה בימים א', ב', ד', שבת - 10:00 עד  20:00 חמישי, שישי - 10:00 עד 22:00 בימי ג' המסעדה סגורה.       

הכניסה לצוקים נמצאת על כביש הערבה (כביש 90) בין הישוב צופר לבין הישוב פארן,הישוב ממוקם במצוקים שמעל לנחל צופר,נקודת הירידה מהכביש למרכז התעשייתי של מצוקים ממוקם לפני תחנת הדלק דור אלון בקילומטר המאה ועשרים ותשע.  

לאחר הירידה לדרך העפר מכביש 90,נוסעים כמאתיים מטר ובמבנה הראשון פונים שמאלה מקיפים אותו המבנה מחולק למבשלת "בירה בערבה " של הדס ואוהד כץ תושבי הישוב הקהילתי צוקים, שהתחילו בקריירה שנייה כיצרני בירה (הגשמת חלום של ההוזים במדבר ללגימת בירה צוננת בערבה), בחלקו השני של המבנה ממוקמת מסעדת אורסולה.


אורסולה היא מסעדה שבעליה התחלפו בשנת 2018 תוך הבאת את השף החדש דני פופר ,הבעלים החדשים שרדהה וניצן סעדה בסגנון פונדק ובית קפה המיועדת לארוחות ושתיית קפה בשעות היום.

המסעדה משרתת קייטנים מבתי הצימר בסביבה,את תושבי האזור ,קבוצות ובעיקר את הצמאים לבירה קרה לאוכל בסגנון שונה מהחומוס והפלאפל שמקומם שמור בהיסטוריה.

לאחר החניה חולפים על פני הכניסה שבחזיתה ממוקמת מרפסת ושולחנות להיתחרדנות בשמש תוך כדי נשנוש,מהמרפסת נכנסים לחדר האוכל שהושקע בו עמל ויופי בסגנון כפרי ונערכים לטעום מאכלים המתהדרים בשמות שוברי שינים להגייה של הצבר הישראלי הממוצע.

המאכלים שארץ מוצאם היא גרמניה במחוזותיה השונים,כוללים מאכלים מסורתיים,של בשר,תפוחי אדמה,כרוב מבושל (איך לא) נקניקיות בטעמים שונים ,פיצות שמנת הנקראות צוויבלקוכן ,כופתאות ,מרק וסלטים בלוית לחם כפרי ובירה מהערבה המחליקה בקלות את האוכל .  

כמובן אין לשכוח את השטרודל והקינוחים הנוספים המוגשים ביחד עם קפה לסיום ,פנינת טבע אמיתית, המרחיקה אותנו ממזללות הבליסה הרגילות על נתיב הכביש לאילת.

ישיבה בניחותה בשקט פסטורלי ,אך העיקר המתלווה לאוכל היו בעבר שיחות במהלך הארוחה עם אוסי (ירושלמית לשעבר)שחלפה במהלך חייה בעבודות שונות כולל מורת דרך,חווית סיפור ואוכל.  
 

בקיצור ולעניין , פאב ובית קפה,שהמוטיב העיקרי הוא סגנון האוכל הגרמני ,המוגש במקום מושקע ,אוכל טעים ובעיקר אינו יקר 40-60 ₪ ,מסעדה שנפתחה בסוף שנת 2014 בידי אוסי (אורסולה ) שהחליטה שמספיק אחרי ארבע שנים (עדיין בתול שלא התקלקל).

 

 
 
 
בניית אתרים - שרקור