דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

ערבה קבוץ נאות סמדר היקב

 

גידול כרמי הענבים בקבוץ נחלקים לענבי מאכל המשווקים לשווקים המקומיים בישראל ולענבים המשמשים לעשיית יין מבנה היקב ,יש לציין כי היקב אינו מספק יינות בתווית של כשרות ,כרם הגפנים שגודלו כארבעים דונם ,נטוע באזור קבוץ גרופית והבציר מתקיים מוקדם בחודש יוני ,כיוון שכך המחיר לענבי מאכל גבוה בעת מכירתו כיוון שהקדים את עונת השווק לשווקים בחודש .

בעת הסיור במבנה היקב בעל הצורה הייחודית והגינה וסוכת הטעימות של סוגי היין המופק ביקב המוגדר כדרומי ביותר בחלק זה של העולם ,ניתן לקבל הדרכה לעבודת יצור היין האורגני ,ביקב יוצרים יינות לבנים ואדומים , חומץ בן יין שמופק מסילן של תמרים,וליקרים של פירות מענבי כרמי האזור והן מפירות המטעים  ואיך אפשר בלי טעימות לעידוד המכירה בחנות היקב המפוקק כשמונת אלפים בקבוקים בשנה .

את תוצרת הסוגים הלבנים סוחטים ובתהליך מהיר הוא מפוקק בבקבוקים ונמכר לרשתות,הענבים הנבצרים מענבים אדומים ,עובר תהליך עיבוד ,מוכנס לחביות ומאוכסן בחדר קירור למשך שנתיים ,עובר תהליך פיקוק ונשלח לעוד שנת אחסנה ביקב עד שהוא מוכן למשלוח .

בין היינות הנמכרים אנו מוצאים את היין הלבן המתוק מענבי מוסט,יין הנקרא סמדר מענבי שיראז ,יין ששמו סיגל הכולל תערובת של ענבי מוסקט ועוד זנים אדומים ,יין רוז קברנט ועוד.


 
 
 
בניית אתרים - שרקור