דף הבית   מפת אתר   צור קשר
 
 
 
 
 

מגרש הרוסים בתי המשפט השלום

 

מבנה בית המשלחת הרוסית, או כפי שכונה המיסיון הרוסי הדתי ,בראשותו של האחראי על הצד הדתי נאומוב,נבנה בשנים 1863-5 כמבנה בן שתי קומות שכלל ארבעה אגפים עם חצרות קטנות , ארבעת האגפים נבנו בצורה מרובעת סביב חצר פנימית, שבמרכזה הוצבה קפלת תפילה קטנה אך היא נבנתה כאשר חלקה הפנימי מעוצב בעושר ,לקפלה היה ניתן להגיע מכול אחד מהפרוזדורים אשר בכול אגף ואגף.

חזיתו הדרומית של המבנה הופנתה לכוון רחוב יפו אך הכניסות היו מאגפו הצפוני והמזרחי למתחם התווספה ספרייה שעיסוקה ספרים בנושאיים דתיים, האגף המזרחי והספרייה נותרו בתקופת המנדט לאחר מלחמת השחרור ואף כיום ,בידי הכמרים הרוסיים של הכנסייה הפרובולובאנית הרוסית , הוא היה סגור למבקרים שנים רבות אך לפרקים ובהגשת אישור לביקור ניתן לבקר בקפלה ובאגף המזרחי

כאשר נבנה המבנה על שער הכניסה למבנה שנבנה בצורת המרובעת, הייתה הכתובת ברוסית "רוסקייה דוחובאנייה מיסייה ", בשפת העם משרדו של הממונה על הדת במשלחת הרוסית הארכיבישוף אנטיני .

לאחר כיבוש הארץ בידי האנגלים ,נשכר המבנה לצורך הקמת בתי המשפט בירושלים של המנדט, בקומה הראשונה של המבנה מוקם בית המשפט השלום,שקירותיו היו צבועים בצבע כהה עד התקרה ובעת המעבר בפרוזדור היה צורך להיזהר שלא לדרוך על האנשים הערביים פשוטי העם שהיו שכובים על הרצפות,בעת המשפט היה השופט שמאחוריו היה שלט שני האריות כסימן למלוכה הבריטית, מספר בדיחות לעצמו ולשמשים ולאחריהם היה גוזר את גזר הדין תוך הצצה בשעון שהיה תלוי ממולו.

הקומה השנייה שאליה עלו בגרם מדרגות ממתכת ( כיום מדרגות שיש ומעקה ברזל) נחלקה לשני אגפים ,החלק הימני השתייך לבית המשפט המחוזי ,בקומה זאת צבע הפרוזדור היה צבוע בצבע כהה אך רק עד מחצית הגובה של הקירות.

בחלק השמאלי של הקומה השנייה מוקם בית המשפט העליון, קירותיו היו צבועים בצבע לבן ובכניסה היה שלט שציין שזהו בית המשפט העליון ,תלבושות השופטים היו מהודרות כולל הקפלט על הראש בתוספת סרטים אדומים על הגלימות,כיוון שהאולם תוכנן לביקור רמי מעלה התווסף ריהוט מהודר לאולם .

מתורגמנים רשמיים של בתי המשפט ,שהיו חייבים לשלוט בשלוש שפות האנגלית העברית והערבית ,היו נחפזים לעבור בין האולמות על פי הדרישה לתרגומם.


 
 
 
בניית אתרים - שרקור